Transferdagboek 19/06: Bony, Manolev en Kaká

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Wilfried Bony is een veelgenoemde naam in het geruchtencircuit. Dit keer zou Tottenham Hotspur zijn nieuwe club moeten gaan worden. Volgens The Daily Mail  is de Londense club bereid 25 miljoen euro neer te leggen voor de momenteel op het WK actieve Ivoriaanse topschutter. Dat zou dus een verdubbeling zijn van het bedrag dat Swansea City in 2013 betaalde aan Vitesse voor de voormalige topscorer van de Nederlandse competitie.

Overigens wordt er in het gerucht wel melding van een kanttekening gemaakt. Tottenham zou namelijk Romelu Lukaku nog wat hoger op het verlanglijstje hebben staan. De Belg, ook actief op het WK, werd het afgelopen seizoen door Chelsea verhuurd aan Everton. Atlético Madrid zou de beste kansen hebben om de fysiek sterke spits opnieuw te gaan huren en daarmee Everton, AS Roma, VfL Wolfsburg en Juventus af te troeven.

Dan naar een andere oud-Eredivisie-speler. Voormalig PSV-rechtsback Stanislav Manolev,  zou op het punt staan om Kuban Krasnodar te verruilen voor Dinamo Moskou. Volgens Russische media is de Bulgaar al in Moskou om de overgang af te ronden.

AC Milan en Kaká. Het werd nooit meer zo'n gelukkig huwelijk als in de eerste periode dat de Braziliaan furore maakte in San Siro. De spelmaker lijkt daarom nu te opteren voor de gang naar zijn vaderland. São Paulo zou zijn nieuwe club worden. Voorzitter Miguel Aidar wil er niet te veel over kwijt, maar erkent wel dat de komst van Kaká 'min of meer zeker is.' Tsja, nog even wachten op de bevestiging dus.

Kaká maakte niet meer zoveel indruk bij AC Milan als in zijn eerste periode.

Na 23 jaar staat Xavi Hernández voor een vertrek bij Barcelona, meldt Sport. De 34-jarige middenvelder heeft namelijk al een voorcontract ondertekend met Al-Arabi en Barcelona is akkoord met een vertrek van Xavi naar Qatar. Sterker nog, de 133-voudig international krijgt nog vier miljoen euro mee van de Catalanen ook. Een mooi gebaar naar de Barcelona-icoon.

Ashley Cole wordt juist genoemd als mogelijke versterking voor Barça. De 33-jarige linksback vertrekt transfervrij bij Chelsea en een uitdaging in het buitenland heeft zijn voorkeur, weet The Daily Mail. Barcelona heeft concurrentie van AC Milan, waar Cole concurrent moet worden van Urby Emanuelson. Eerder werden ook AS Monaco en Real Madrid genoemd als geïnteresseerde clubs.

De belangstelling voor John Guidetti is niet zo groot, maar dat kan spoedig veranderen. Manchester Evening News laat weten dat er voor de 22-jarige spits geen toekomst meer is bij Manchester City. Guidetti moet dus komende zomer op zoek naar een nieuwe club. Wellicht interessant voor Feyenoord? In het seizoen 2011/12 speelde hij 23 wedstrijden in de Eredivisie namens de Rotterdammers en scoorde daarin twintig keer. Overigens kwam hij verder in zijn hele carrière tot slechts 21 competitieduels en één doelpunt.

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis liet eerder deze week al weten dat hij niet van plan is om Gonzalo Higuaín te verkopen, maar na Barcelona hebben nu ook Arsenal, Chelsea en Manchester United zich gemeld voor de 26-jarige spits. Higuaín zou een clausule in zijn contract hebben staan dat hij voor zeventig miljoen euro mag vertrekken en het ziet er niet naar uit dat de 37-voudig international van Argentinië voor minder weg mag.

Na de uitschakeling van Spanje op het WK kan Diego Costa zich spoedig melden in Londen. Na de 2-0 nederlaag tegen Chili liet de spits weten dat hij spoedig een transfer maakt. 'Mijn toekomst ligt bij Chelsea. Atlético Madrid is ongelooflijk belangrijk voor mij geweest. De club heeft me gevormd. Dat zal ik nooit vergeten. Maar nu is het tijd om de volgende stap te maken.' Chelsea maakt naar verluidt veertig miljoen euro over voor de in Brazilië geboren spits.

Arjen Robben was al drie keer trefzeker tijdens het WK en bondscoach Louis van Gaal zou volgens verschillende Engelse media ook graag bij zijn nieuwe club Manchester United willen samenwerken met de vleugelspeler. Maar dan moet er wel een gigantisch bod op tafel komen, maar dat is geen probleem. Sterker nog, Man Utd zou liefst vijftig miljoen euro willen betalen voor de aanvaller van Bayern München.

Brazilië presteert nog niet super op het WK, maar Luiz Gustavo heeft tegen Kroatië (3-1 winst) en Mexico (0-0) wél veel indruk gemaakt. Vooral uit de Premier League is er veel belangstelling voor de 26-jarige middenvelder van VfL Wolfsburg. Met name Arsenal, Chelsea en Manchester United worden genoemd. De Braziliaan was eerder ploeggenoot van Robben bij Bayern München, maar wist daar geen basisplaats te veroveren.

Van Gaal zou volgens Engelse media dus belangstelling hebben voor Luiz Gustavo en dat zou ten koste kunnen gaan van Marouane Fellaini, die na een teleurstellend eerste seizoen al in de etalage staat. De 26-jarige Belg, die dinsdag trefzeker was tijdens de 2-1 zege op Algerije, is echter niet bezig met een vertrek. 'Ik speel hier ook niet voor een transfer. We zullen wel zien wat de nieuwe coach brengt. Maar ik voel me nog goed.'

Antonio Cassano keert na drie jaar mogelijk terug naar Sampdoria. De 31-jarige aanvaller was het afgelopen seizoen goed voor twaalf doelpunten in 34 competitieduels namens Parma, maar Sinisa Mihajlovic wil Cassano graag naar Genua halen. De 37-voudig international van Italië (tien doelpunten) speelde in de periode 2008-11 ook voor Sampdoria, waar hij een transfer naar AC Milan verdiende.

Datzelfde Milan wil zich deze zomer graag versterken met Juan Iturbe, die een uitstekend eerste seizoen kende in de Serie A. In het shirt van Hellas Verona scoorde hij acht keer in 33 wedstrijden, waarna hij definitief werd overgenomen van FC Porto. Maar de kans is groot dat de 21-jarige Argentijn snel weer vertrekt, aangezien naast Milan ook Real Madrid interesse heeft.

Transferdagboek 19/06: Bony, Manolev en Kaká
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.