Transferdagboek 18/06: stevig lijstje Barça, Van der Vaart

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Terwijl de nodige Oranje-internationals in Brazilië volop bezig zijn met het WK, zijn de nodige technisch directeuren al bezig met de transformatie van hun selectie. Bij Barcelona, waar Luis Enrique de club aan nieuwe successen moet helpen, is dat ook het geval. El Mundo Deportivo  komt wat dat betreft met een wel heel imposant wensenlijstje van de Catalaanse grootmacht.

Niemand minder dan Robin van Persie (Manchester United), Luis Suarez (Liverpool) en Eden Hazard (Chelsea) zouden voor nieuwe impulsen moeten zorgen in Catalonië. Hoe serieus we het lijstje moeten nemen is evenwel de vraag. Hazard kondigde al aan te willen blijven in Londen, Luis Suarez gaat eindelijk met Liverpool de Champions League in en Robin van Persie hoopt met de huidige bondscoach Louis van Gaal weer succes te boeken met Manchester United. En dan hebben we het nog niet eens over de tientallen  miljoenen die de spelers zouden moeten kosten. Daarom wordt bij het gerucht, ietwat ten overvloede, gemeld dat Barcelona niet alle drie de spelers wil halen: eentje zou volstaan. We gaan het zien…

Van Barcelona naar Hamburg, waar de steun voor Rafael van der Vaart verder en verder afbrokkelt. De Nederlander realiseerde met de roemruchte club maar net handhaving en het roer moet om bij Die Rothosen.  Investeerder Michael Kühne, de man die twee jaar geleden zijn knip trok om Van der Vaart los te weken bij Tottenham Hotspur, hoopt nu dat de Nederlander vertrekt. 'Dat zou de beste oplossing zijn. Hij kan ons niet meer helpen', aldus de  harde woorden in het Hamburger Abendblatt.

Het is nog geen dag geleden dat de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa een wereldpartij keepte tegen Brazilië, maar nu al duiken er verschillende transfergeruchten rond hem op. Ochoa is transfervrij, omdat zijn contract met het Franse AJ Ajaccio is beëindigd. Volgens het Engelse The Daily Express zouden Liverpool en Arsenal het wel zien zitten in de 28-jarige Mexicaan.

Middenvelder Yann M'Vila leek ook op weg naar Liverpool of Arsenal, maar zijn nieuwe werkgever lijkt nu zeer waarschijnlijk uit Italië te komen. Uit Milaan om precies te zijn. De 23-jarige Fransman van het Russische Rubin Kazan is volgens het Italiaanse Corriere dello Sport in Italië. Sterker nog, de speler zou al gezegd hebben: 'Ik ben hier voor Internazionale.'

En dan nog even terug naar Hamburg. Pierre-Michel Lasogga (foto) werd afgelopen seizoen door Hertha BSC verhuurd aan Hamburger SV, maar lijkt zich nu op te maken voor de Premier League. Newcastle United-trainer Alan Pardew zou de 22-jarige spits uit Duitsland dolgraag aan zijn selectie willen toevoegen. De club zit verlegen om aanvallers omdat de huurovereenkomsten van Loïc Rémy en Luuk de Jong zijn afgelopen.

Een vaste gast in deze rubriek is inmiddels onze eigen bondscoach, Louis van Gaal. Hij gaat na de zomer aan de slag als manager van Manchester United en zou voor die tijd nog flink wat spelers binnen willen halen. The Daily Express weet te melden dat Sami Khedira wel eens een van de aankopen van Van Gaal zou kunnen worden. De Duitse middenvelder zou volgens het Britse medium van Real Madrid te horen hebben gekregen dat hij mag vertrekken.

De overstap van een andere Duitser die Van Gaal heel graag zou willen contracteren, verdediger Mats Hummels, is overigens nog allerminst zeker. De speler van Borussia Dortmund, die in het WK-duel van Duitsland met Portugal van maandag geblesseerd uitviel, heeft volgens The Daily Star laten weten dat dat er deze zomer nog niet in zit.

Arsenal-manager Arsène Wenger wil er volgend seizoen nog een spits bij, en zou in zijn zoektocht volgens The Sun zijn uitgekomen bij Paris Saint-Germain-spits Ezequiel Lavezzi. De Argentijn zou Olivier Giroud, de Fransman die het voorin het afgelopen seizoen veelal zelf moest uitzoeken, moeten gaan ondersteunen. Wenger zou dat nodig achten om met The Gunners een serieuze gooi naar het landskampioenschap te kunnen doen.

De periode die Gerard Deulofeu doorbracht bij Everton, is zijn werkgever Barcelona erg goed bevallen. Zo goed zelfs, dat de Catalanen overwegen om Everton-trainer Roberto Martínez komend seizoen te laten beschikken over twee spelers van Barça B. Het zou volgens Britse media dan gaan om vleugelaanvaller Adama Traoré en spits Jean Marie Dongou.

Transferdagboek 18/06: stevig lijstje Barça, Van der Vaart
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.