Transferdagboek 17/06: Xavi, Mathieu en Januzaj

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Waar Barcelona al in verband werd gebracht met de nodige aanvallers, zou volgens Mundo Deportivo  een verdedigende aanwinst nu ook bijna zeker zijn. De dertigjarige Fransman Jérémy Mathieu zou zelf al akkoord zijn met de Catalaanse grootmacht over zijn vertrek bij Valencia. De clubs moeten er dan nog wel even uitkomen: er moet immers een vergoeding betaald worden voor zijn nog tot medio 2017 doorlopende verbintenis.

En als we het toch over de renovatie van Barça hebben. In gesprek met Marca  was de bij de Catalanen vertrekkende Cesc Fabregas wel heel loslippig. 'Carles Puyol en Xavi willen een stap terug doen zodat ze zich op hun familie en gezin kunnen richten.' Nou wisten we dat Puyol wat anders ging doen, maar van Xavi was dat nog niet bevestigd… Gaat hij zestien jaar na zijn debuut inderdaad vertrekken? Volgens Cesc dus wel. En laat dat nou weer precies passen in de geruchten over een wel heel lucratieve overgang van Xavi naar Qatar. Dan denk je immers ook aan je familie…

Zelf lijkt Xavi ook niets van een overgang te weten...

Xherdan Shaqiri stond bij Liverpool op de radar, maar de Engelsen hebben nu concurrentie. Ook Juventus zou de 22-jarige Zwitser, die bij Bayern München met moordende concurrentie te maken heeft, graag willen overnemen. De vraagprijs zou ongeveer achttien miljoen euro zijn en de Italianen zouden wel eens spekkoper kunnen worden. Liverpool schijnt Adam Lallana van Southampton, de nieuwe club van Ronald Koeman, immers hoger aan te slaan.

We blijven nog even in Italië, want Internazionale zou graag zaken willen doen met Manchester City. En dan wel over Stevan Jovetic. De Montenegrijn zat het voorbije seizoen sinds zijn overgang van Fiorentina naar de Engelse industriestad voornamelijk op de bank. En daar had hij zijn contract tot 2018 niet voor getekend. Volgens de Daily Mail  willen de Milanezen uitkomst bieden: een huurovereenkomst met een optie tot koop van 22 miljoen euro.

En dan nog maar een saillant gerucht. Louis van Gaal zou volgens The Daily Mirror  al zijn overredingskracht moeten gebruiken om de Belg Adnan Januzaj bij Manchester United te houden. Real Madrid zou immers de zinnen gezet hebben op de komst van het Belgische supertalent. Goedkoop is de aanvaller niet. Real zou bijna veertig miljoen willen betalen voor de 19-jarige superster in wording. Meer werk voor Van Gaal. Thomas Vermaelen zou de bank van Arsenal maar wat graag verruilen voor een plekje in de ploeg van de huidige bondscoach van Oranje.

Een overgang van Balotelli naar Arsenal. Als muziek in de oren?

Enkele weken geleden liep Arsène Wenger nog niet warm voor het idee, maar inmiddels is de manager van Arsenal schijnbaar van gedachten veranderd. De Fransman heeft het licht volgens Engelse media op groen gezet om Mario Balotelli naar Londen te halen. AC Milan kan een bod van dertig miljoen euro verwachten op de Italiaanse international, die dan Arsenal de noodzakelijk aanvallende impuls moet geven.

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Balotelli, deed bij Sky Italia  geen moeite het gerucht, dat zijn pupil naar Arsenal vertrekt, de kop in te drukken. Volgens hem zijn The Gunners  een van de weinigen die de vergoeding van ruim dertig miljoen euro kunnen betalen. 'Hooguit tien clubs kunnen dat. Arsenal? Een geweldige club. Alles is mogelijk', wilde hij een overgang niet uitsluiten.

Balotelli wordt echter met meer clubs in verband gebracht. Zo zou hij een belangrijke kandidaat zijn bij Napoli in het geval Gonzalo Higuaín de overstap maakt naar Barcelona. Want als de Catalanen een slordige tachtig miljoen euro neerleggen voor de Argentijn, dan gaat Napoli overstag en gebruikt een deel van die afkoopsom om zich in Milaan te melden met een bod op Balotelli.

Voor Arsenal komt er mogelijk ook een andere spits op de markt, nu AS Monaco heeft laten doorschemeren dat Radamel Falcao te koop is. De Colombiaanse spits, die door een zware knieblessure het WK moest missen, zou namelijk niet passen in de plannen van de nieuwe trainer Leonardo Jardim.

Arsenal moet dan wel rekening houden met de nodige concurrentie aangezien Chelsea en Real Madrid ook de oren hebben gespitst nu de 28-jarige Falcao schijnbaar beschikbaar komt op de transfermarkt.

Als we het toch hebben over Colombia; tijdens de WK-start tegen Griekenland heeft Juan Guillermo Cuadrado de scouts overtuigd. Althans, inmiddels staan schijnbaar verschillende Europese topclubs in een rijtje klaar om de aanvaller voor zich te winnen. Onder meer Juventus, Barcelona en Bayern München dingen naar de gunsten van de buitenspeler, die nog tot medio 2017 onder contract staat bij Fiorentina.

Door het melding maken van de nodige Europese grootmachten zou Fiorentina kansloos worden aangaande Cuadrado. La Viola  zou daarom al doorschakelen naar een andere WK-uitblinker. Want net als de Colombiaan kreeg de Fransman Mathieu Valbuena, inderdaad die hele kleine Fransman, lovende kritieken over zijn optreden tegen Honduras. Corriere della Sera  meldt dat Marseille zo'n twaalf miljoen euro tegemoet zou kunnen zien voor de middenvelder annex aanvaller.

Transferdagboek 17/06: Xavi, Mathieu en Januzaj
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.