Transferdagboek 12/06: Terry, Mahrez, Ranieri en Donnarumma

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 12/06: Terry, Mahrez, Ranieri en Donnarumma

Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van John Terry ligt. Er is zelfs een mogelijkheid dat de Chelsea-legende de overstap maakt naar een Championship-club. Volgens Sky Sports heeft de 36-jarige stopper in de Algarve met Aston Villa-manager Steve Bruce gesproken. Tijdens een potje golf bespraken ze een mogelijke transfer van de voormalig Engeland-captain naar The Villans.

Als het aan Gianluigi Donnarumma ligt dan staat hij komend seizoen gewoon onder de lat bij AC Milan. In gesprek met GQ gaf de achttienjarige goalie aan dat hij op zoek is naar een huis in de Noord-Italiaanse stad. Volgens de geruchten zou de talentvolle doelman graag zijn heil ergens anders zoeken, nadat de Rossoneri dit seizoen opnieuw naast Champions League-voetbal grepen.

Riyad Mahrez staat mogelijk voor een overstap naar Juventus. De buitenspeler van Leicester City gaf eerder al aan dat hij wil vertrekken bij de Premier League-club. Eerder probeerde De Oude Dame al Douglas Costa en Ángel Di Maria naar Turijn te lokken. 'Er is een groot verschil tussen een aanbod en een gerucht', zei de Algerijn tegenover Elheddaf Television. 'Er is nog niets concreet op dit moment.' Mahrez was een van de grote smaakmakers tijdens het kampioenssprookje van Leicester in het seizoen 2015/16. Na het succesjaar besloot hij nog een jaar te blijven om met The Foxes uit te komen in de Champions League.

De manager van het kampioensjaar van Leicester, Claudio Ranieri, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Nantes. De Franse club heeft tegenover A Bola bevestigd dat de Italiaanse trainer op het lijstje staat om Sérgio Conceicao op te volgen. Volgens directeur Waldemar Kita staan er vier trainers op zijn shortlist. Twee zaken wilde hij vast verklappen: 'Eén van hen is een Portugees en de ander is Ranieri.'

Real Madrid werkt volgens Don Balon aan een absolute toptransfer. De Koninklijke gaat komende zomer een poging wagen om Robert Lewandowski naar Estadio Santiago Bernabéu te halen. Mocht dit lukken, dan moet Karim Benzema op zoek naar een nieuwe club. Arsenal wil de Franse spits graag inlijven.

Behalve Benzema staat ook James Rodríguez op de nominatie om Real Madrid te verlaten. Chelsea leek lange tijd de belangrijkste kandidaat om de aanvallende middenvelder binnen te halen, maar The London Evening News ziet dat niet gebeuren. De vraagprijs van tachtig miljoen euro is Chelsea volgens het medium veel te gortig.

Bij Manchester City let men minder op de kleintjes. De Engelse topclub is volgens The Daily Star bereid om zestig miljoen euro over te maken naar Arsenal voor Alexis Sánchez, die over een jaar transfervrij is. De 28-jarige Chileen kan bovendien de best betaalde speler worden van City met een weeksalaris van 315.000 euro.

Manchester United heeft een tweede bod uitgebracht op Ivan Perisic. De Engelsen hebben Internazionale laten weten bereid te zijn om vijftig miljoen euro over te maken, aldus Calciomercato. Het eerste bod van veertig miljoen euro werd nog afgewezen door Inter. Perisic zelf wil dolgraag naar Engeland verkassen. De Kroaat zou zelfs al persoonlijk rond zijn met United over een jaarsalaris van zes miljoen euro.

Behalve Perisic is ook Álvaro Morata op weg naar Manchester United. Dat betekent echter niet dat Zlatan Ibrahimovic geen toekomst heeft op Old Trafford. Volgens The Manchester Evening News kan de Zweed een nieuw contract tekenen zodra hij weer speelklaar is. Ibrahimovic herstelt van een zware knieblessure en heeft nog maanden nodig om weer fit te worden. Diezelfde krant weet ook dat Fabinho (AS Monaco) op korte termijn bij de ploeg van manager José Mourinho tekent.

De aartsrivaal van United, Liverpool, is ook bezig op de transfermarkt. The Reds azen op Arsenal-middenvelder Alex Oxlade-Chamberlain, die echter ook zijn contract in Londen kan verlengen. Liverpool probeert hem daarvan te weerhouden en hoopt de Engelse international naar Anfield te halen, meldt The Daily Express.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.