Transfer Quiz: op deze aankopen maakten Eredivisie-clubs winst

Reacties

Richting de transferdeadline een quiz over aankopen die Nederlandse clubs bij hun vertrek meer opleverden dan ze kostten.

Transfer Quiz: op deze aankopen maakten Eredivisie-clubs winst

Een duik in het verleden leert dat het neertellen van een miljoenensom meer dan eens een goede investering is gebleken voor Nederlandse clubs. Natuurlijk is het rijtje miskopen misschien wel net zo groot, maar onderstaand rijtje spelers valt daar dus zeker niet onder. Zeker niet in economische zin.

Voor deze quiz onderzocht VI voor de negen Eredivisie-clubs die in het verleden de hoogste bedragen ontvingen voor hun spelers, welke aankopen zij later voor meer geld weer doorverkochten aan een andere club. Wie zij zijn is het onderwerp van deze quiz. Veel plezier!

Voor alle duidelijkheid: spelers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Memphis Depay ontbreken dus in deze quiz, omdat zij via de opleiding van respectievelijk Ajax en PSV doorstroomden naar het eerste elftal en die clubs vervolgens een miljoenenbedrag opleverden. 

Uitleg bij de quiz: per speler is tussen haakjes de club weergegeven van wie hij werd gehaald en aan wie hij werd verkocht. De bedragen zijn het bedrag waarvoor de speler werd verkocht en gekocht, plus het bedrag wat overblijft. Transfersommen afkomstig van Transfermarkt.de en in miljoen euro's.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.