Transfer Quiz: de duurste aankopen van het linkerrijtje

Reacties

De transferzomer duurt nog lang, maar Ajax en PSV hebben allebei al diep in de buidel getast om de aanval te versterken. Sneuvelen er deze zomer nog meer transferrecords in de Eredivisie? Een quiz over de topaankopen van het linkerrijtje.

Transfer Quiz: de duurste aankopen van het linkerrijtje

En dan doelen we op de negen clubs die qua transferhistorie het denkbeeldige linkerrijtje van de Eredivisie zouden vormen. Daartoe hoort ook het net weer gepromoveerde FC Twente. De Tukkers zijn een van de negen Eredivisie-clubs die minstens vier miljoen euro neertelden voor één speler. Nummer tien Willem II komt met de twee miljoen euro die het in de zomer van 1999 uitgaf voor Dmitri Shoukov bij lange na niet in de buurt.

Ajax (16,25 miljoen euro) en PSV (15 miljoen) vormen samen de duidelijke toptwee, gevolgd door Feyenoord, FC Twente en AZ (alle 7,0 miljoen euro). Vitesse zit daar kort achter (6,3 miljoen). FC Utrecht, SC Heerenveen en FC Groningen completeren het denkbeeldige linkerrijtje op deze transferranglijst voor de Eredivisie. Welke spelers deze negen clubs teweeg brachten met miljoenen te smijten is de vraag in deze quiz. Veel plezier!

Bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt.de.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.