Transfer afgerond: Sabitzer gaat van kampioen naar runner-up

Reacties

Marcel Sabitzer speelt voortaan voor Borussia Dortmund. De geel-zwarte topclub meldt maandagavond dat de Oostenrijker een driejarig contract heeft ondertekend in het Signal Iduna Park.

Transfer afgerond: Sabitzer gaat van kampioen naar runner-up
© Pro Shots

De transfer komt niet als een grote verrassing, zondagavond werd door meerdere Duitse media opgepikt dat Bayern, de club waar de 71-voudig international nu vertrekt, akkoord was met Dortmund over de transfer. Uiteraard vermelden de clubs geen bedrag, maar het zou gaan om een som van zo'n negentien miljoen euro.

Sabitzer was al langer niet meer strikt noodzakelijk in München. Der Rekordmeister vertrouwde hem vorig seizoen al aan de goede zorgen van Manchester United-manager Erik ten Hag toe. Nu gaat hij in Dortmund proberen om de zware erfenis van de vertrokken Jude Bellingham te doen vergeten. Eerder deze transferzomer maakte Raphaël Guerreiro dezelfde transfer, zij het in omgekeerde richting en zonder dat BVB er een cent voor incasseerde.

Sebastian Kehl, de verantwoordelijke voor het technisch beleid bij de club, is uiteraard blij met zijn nieuwe man. 'Marcel is een ervaren speler, die al jaren op internationaal topniveau speelt. Hij is precies het type speler dat we zochten: een middenvelder die ons zowel verdedigend als aanvallend versterken zal. Hij is fysiek sterk en brengt bovendien een hoop doelgevaar mee', aldus Kehl.

Sabitzer spreekt ook mooie woorden. 'Ik kan niet wachten om het shirt van Dortmund te mogen dragen. De gesprekken verliepen uitstekend en hebben me getoond wat een ambitieuze club dit is. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen.'

Spelersprofiel

M. Sabitzer


Geboortedatum:
17 maart 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Graz
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Borussia Dortmund
Nationaal team:
Oostenrijk
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.