Trainer Arsenal Vrouwen verbijsterd door Ajax: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

Reacties

Jonas Eidevall, de trainer van de vrouwenploeg van Arsenal, verbaasde zich in de aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax van woensdagavond. Op sportpark De Toekomst bleken de doelen te klein, stelde Eidevall na afloop op de persconferentie.

Trainer Arsenal Vrouwen verbijsterd door Ajax: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Arsenal
Arsenal

'Het was een vreemde ervaring om hier te komen, tegen een grote club als Ajax te spelen, de doelen te moeten meten en erachter te komen dat ze tien centimeter te klein waren. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, maar we hebben alleen invloed op te dingen waar we invloed op hebben', zei Eidevall, wiens ploeg dankzij Vivianne Miedema met 0-1 won van Ajax en het hoofdtoernooi van de Champions League bereikte, na een eerder 2-2 gelijkspel.

Dat Arsenal niet sprankelend speelde tegen Ajax, neemt de Zweedse trainer op de koop toe. 'Zo gaat het in Europese wedstrijden. Ik was het meest teleurgesteld over de vele kansen die we weggaven in de eerste wedstrijd', blikte hij terug. 'Ajax is een goede ploeg, die agressief speelt. Vorige week waren we in defensief opzicht niet op het vereiste niveau, maar vandaag waren we veel beter. We hielden de bal veel beter in bezit. Het was een moeilijke wedstrijd, maar we lieten de bal goed het werk doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.