Touré beëindigt wapengekletter met Guardiola met goals

Manchester City heeft met een zege op Crystal Palace optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Arsenal, Manchester United en Liverpool. Yaya Touré vertolkte met verve de hoofdrol tegen Crystal Palace en hielp zijn ploeg aan een 1-2 zege.

Begin november bood Touré zijn excuses aan voor uiterst kritische opmerkingen van zijn zaakwaarnemer Dimitri Seluk aan het adres van Pep Guardiola nadat zijn cliënt op het tweede plan was geraakt. De Ivoriaan werd in genade aangenomen door de manager en maakte op Selhurst Park zelfs zijn eerste minuten in het Premier League-seizoen. De in de basis begonnen Touré bewees in Zuid-Londen direct zijn waarde. Na een pass van Nolito knalde de middenvelder in de 39ste minuut raak: 0-1.

Het was een welkome opsteker voor City, waar diverse spelers rust kregen met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach van komende woensdag. Ilkay Gündogan en John Stones werden aan de kant gehouden en Vincent Kompany begon na blessureleed weer eens in de basis, al viel hij al in de 37ste minuut weer uit. City stichtte amper gevaar en hield Crystal Palace zo in de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft kregen The Citizens daar de rekening voor gepresenteerd. De ingevallen Connor Wickham liet doelman Claudio Bravo kansloos met een uithaal in de korte hoek. Het was slechts een tegenstribbeling, want het werd de middag van Touré. Bij zijn eerste wedstrijd sinds 24 augustus wees hij zijn ploeg de weg. Met dank aan Kevin De Bruyne ontpopte de voormalige banneling zich tot matchwinner. Uit een lage corner van de Belg tikte Touré in de 83ste minuut de bal tegen de touwen.

Het was het slotakkoord. Manchester City trok de voorsprong over de streep en klimt naar de tweede plaats. De club heeft na twaalf duels evenveel punten als lijstaanvoerder Liverpool, dat met 0-0 gelijkspeelde bij Southampton. Chelsea kan zondag de koppositie in de Premier League overnemen van Liverpool. Titelkandidaten Manchester United en Arsenal speelden eerder op de zaterdag met 1-1 gelijk.