Tottenham en Kane blazen teleurstellend Liverpool omver

Reacties

Tottenham Hotspur heeft Liverpool in een vermakelijke topper zondagmiddag over de knie gelegd: 4-1. Harry Kane was, zoals zo vaak, de grote man aan de kant van Spurs.

Tottenham en Kane blazen teleurstellend Liverpool omver

Het huwelijk tussen Tottenham en tijdelijke thuisbasis Wembley verliep de laatste maanden allesbehalve soepel, maar daar was in de openingsfase helemaal niets van terug te zien. De ploeg van Pochettino denderde het eerste kwartier over Liverpool heen, met een 2-0 voorsprong als gevolg.

Rechtsback Kieran Trippier bediende Kane met een slim wippertje, de spits omspeelde vervolgens doelman Simon Mignolet en schoot binnen. Acht minuten later was Kane de aangever bij de tweede goal. De Engelsman gebruikte slim zijn lichaam ten opzichte van Dejan Lovren na een uitworp van Hugo Lloris. Na breedleggen van Kane was het een koud kunstje voor Heung-Min Son om de 2-0 te maken.

Voor Jürgen Klopp was daarmee de maat vol. Lovren, die bij beide goals in de fout ging, werd er al na een half uur af gehaald. Met Alex Oxlade-Chamberlain erbij werd de opdracht ook meteen duidelijk: aanvallen. De aanzet daartoe was even eerder al gegeven. Mohamed Salah, dinsdag in de Champions League ook al twee keer trefzeker tegen Maribor, ging ervandoor en werkte de bal via de paal binnen: 2-1.

Liverpool kreeg het laatste kwartier van de eerste helft de grip op de wedstrijd wat meer terug. Vlak voor het rustsignaal kregen The Reds echter de volgende dreun te verwerken. Joel Matip kopte een vrije trap van Christian Eriksen ongelukkig recht voor de voeten van Dele Alli. De aanvallende middenvelder dacht niet na en haalde ineens uit: 3-1. Het was een passend slotakkoord van een zeer vermakelijke eerste helft.

De Londense storm raasde in de tweede helft vrolijk door, al hielp Liverpool de thuisploeg bij vlagen wel erg in het zadel. Mignolet greep weer bijzonder zwak in bij een vrije trap, waardoor Jan Vertonghen vrij kon uithalen. Zijn poging werd nog geblokt, maar Kane sloeg uit de rebound wel toe: 4-1.

Het was alweer de achtste competitietreffer van de 24-jarige Kane dit seizoen, daarmee werd hij de nieuwe topscorer van de Premier League, voor Romelu Lukaku en Sergio Agüero (zeven goals). Naast het persoonlijke succes van Kane deed ook Tottenham uitstekende zaken in de Premier League-top.

De formatie uit Noord-Londen heeft nu twintig punten uit negen duels, evenveel als nummer twee Manchester United. Manchester City staat bovenaan met vijf punten meer. Liverpool heeft nu slechts één van zijn laatste zes competitieduels gewonnen en zakt naar de negende plaats. Burnley houdt de ploeg van Klopp op basis van het doelsaldo onder zich.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.