Totale chaos in Kameroen: bondscoach weet niets van eigen ontslag

Reacties

In Kameroen is het complete chaos rond de nationale ploeg, waar bondscoach Marc Brys op non-actief is gezet door de Kameroense bond Fécafoot. De Belgische trainer heeft naar eigen zeggen officieel nog niets vernomen over zijn toekomst.

Totale chaos in Kameroen: bondscoach weet niets van eigen ontslag
© Pro Shots

De voetbalbond van Kameroen heeft woensdag een statement naar buiten gebracht dat Brys en zijn staf op non-actief zijn gezet. Begin april werd de voormalig trainer van onder andere FC Eindhoven en FC Den Bosch benoemd tot bondscoach van de Ontembare Leeuwen, maar bondsvoorzitter Samuel Eto'o wist daar niets van en heeft nu alsnog ingegrepen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi had volgens 118-voudig international Eto'o de 62-jarige Brys op eigen houtje aangesteld als de nieuwe bondscoach van Kameroen. De Belg maakte onlangs bekend welke spelers hij wilde oproepen voor de WK-kwalificatieduels met Kaapverdië en Angola, maar Brys zal die wedstrijd niet meemaken als het aan de bond van Kameroen ligt.

Fécafoot meldt dat dat er nu een gesprek is gepland met de FIFA om een geschikte oplossing te zoeken voor de ontstane situatie. Brys meldt ondertussen dat hij (buiten het statement) niets heeft gehoord van Eto'o of andere betrokkenen bij de bond. 'Ben ik ontslagen? Dat lijkt me fake news', aldus de Belgische coach tegen Het Nieuwsblad.

Za 8 jun.

Di 11 jun.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.