Kameroen stelt bondscoach aan zonder medeweten van de voetbalbond

Reacties

Kijken de heren van de Kameroense voetbalbond FECAFOOT naar het journaal op de televisie? Als ze dat dinsdag hebben gedaan, zullen ze nogal verrast zijn. Zonder dat zij het wisten, werd namelijk de aanstelling van de Belg Marc Brys als bondscoach aangekondigd.

Kameroen stelt bondscoach aan zonder medeweten van de voetbalbond
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het Ministerie van Sport had die aanstelling gedaan en besloten om dat verder ook niet te overleggen met de bond, of hen zelfs maar op de hoogte te stellen van dat gegeven vóórdat de informatie openbaar werd gemaakt op alle Kameroense kijkbuizen. De bond, sinds 2021 voorgezeten door Samuel Eto'o, uitte zijn verbazing vervolgens via sociale media.

'De Kameroense voetbalbond heeft, tegelijk met iedereen in het land, kennis genomen van een aanstelling op een verantwoordelijke functie binnen de nationale herenvoetbalploeg', aldus FECAFOOT, eraan toevoegend dat deze beslissing niet in onderling overleg was genomen. Brys heeft in Kameroen getekend tot 2028, zo weet Sporza.

De 61-jarige Vlaming werd eerder dit seizoen ontslagen door OH Leuven en heeft nu dus weer een interessante opdracht: Kameroen naar het WK 2026 leiden. Brys volgt Rigobert Song op, die vertrok na de recent gespeelde Afrika Cup. Het aanwervingsproces voor bondscoaches in Kameroen is in elk geval al sportminnender gegaan dan bij Song, die werd namelijk rechtstreeks benoemd door Paul Biya, de president van het land.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.