Toptalent Real Madrid komt weer op de markt: wie huurt Vallejo?

Reacties

Jesús Vallejo vertrekt zeer waarschijnlijk in januari alweer bij Wolverhampton Wanderers. De Spaanse jeugdinternational speelt weinig en is vrij om te gaan.

Toptalent Real Madrid komt weer op de markt: wie huurt Vallejo?
© Pro Shots

Vanuit Real Madrid werden eerder al zorgen geuit over het gebrek aan speeltijd voor Vallejo. De 22-jarige Spanjaard vertrok naar Wolverhampton Wanderers in de hoop meer ervaring op te kunnen doen in een topcompetitie. Dat is enorm tegengevallen. Ondanks het zware programma van Wolves, dat Europa League-verplichtingen heeft, staat Vallejo begin januari nog maar op 612 speelminuten in de verschillende competities.

Manager Nuno Espírito Santo heeft erkend dat het met Vallejo niet is gelopen zoals gepland. Hij begrijpt de zorgen, maakte hij duidelijk tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het FA Cup-duel met Manchester United, en heeft de deur geopend: 'Het is duidelijk, Jesús mag vertrekken. Hij wil weer spelen. Er zijn tijden geweest dat hij hier gespeeld heeft en dat hij ook goed speelde, maar soms viel het ook tegen. Het is duidelijk dat het niet volgens plan gegaan is.'

Vallejo werd door Real Madrid in 2015 al weggekocht bij Real Zaragoza. Hij gold toen als de meest veelbelovende centrumverdediger van Spanje en was vaak aanvoerder bij de nationale jeugdteams. Afgelopen zomer was hij nog de captain bij het Spanje Onder-21 dat het EK won. Als huurling maakte hij indruk bij Eintracht Frankfurt, maar bij zijn terugkeer in Madrid bleek hij in de voorbije twee seizoenen nog te ver verwijderd te zijn van het niveau van Raphaël Varane en Sergio Ramos. Het idee was om hem in Wolverhampton verder naar dat niveau toe te laten groeien.

De kans is groot dat Vallejo in januari opnieuw verhuurd wordt. Met de komst van Éder Militão was afgelopen zomer het gat dat Vallejo achterliet namelijk al gevuld in de selectie van Zinedine Zidane.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.