Topscorer Finnbogason klaar voor rentree tegen ADO

SC Heerenveen kan woensdag tijdens de inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag weer beschikken over topscorer Alfred Finnbogason. De IJslandse spits is voldoende hersteld van zijn bovenbeenblessure.

Topscorer Finnbogason klaar voor rentree tegen ADO

'Alfred is fit genoeg', bevestigde trainer Marco van Basten op de clubwebsite. 'Hij heeft met ons meegetraind en kan woensdag meespelen.' De aanvaller zat twee duels aan de kant.

Middenvelder Magnus Ekrem zal wegens privé-omstandigheden niet tot de selectie behoren. 'Hij is terug naar Noorwegen gevlogen en komt pas woensdagavond laat terug', legde Van Basten uit. Daardoor lijkt Joeri de Kamps net als zaterdag tegen Go Ahead Eagles in de basis te starten. 'Dat is zeer aannemelijk', gaf de Heerenveen-trainer toe.

Uche Nwofor en Samir Fazli ontbreken, evenals de geschorste Joey van den Berg. Verdediger Ramon Zomer, die zaterdag ontbrak wegens ziekte, is er wel weer bij.

Van Basten verwacht een pittig duel in Den Haag. 'Het wordt een lastig karwei. ADO is een moeilijk te bestormen kasteel. De ploeg heeft de punten zelf hard nodig, dus de spelers zullen er vol voor gaan. Ik verwacht een strijdbaar ADO. We moeten ons niet laten verrassen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen