Toen supertalent Maher op een droompodium PSV tureluurs speelde

Reacties

We zullen het nooit weten: had AZ beslag gelegd op de landstitel als de competitie niet zo ruw was afgebroken door het coronavirus? De KNVB-beker van 2013 blijft zodoende de voorlopig laatste hoofdprijs voor de Alkmaarders. Deze zaterdag is het exact zeven jaar geleden dat PSV werd verslagen in de finale.

Toen supertalent Maher op een droompodium PSV tureluurs speelde
© Pro Shots

9 mei 2013 was de dag van Adam Maher, die in De Kuip de kroon zette op een toch al sterk seizoen. Met een werkelijk fabuleus doelpunt opende de negentienjarige middenvelder na twaalf minuten de score. Maher pikte de bal op eigen helft op, stoomde op richting het strafschopgebied van PSV, legde Wilfred Bouma met een fijne voetbeweging in de luren om vervolgens knap af te ronden.

De PSV'ers kregen die dag geen vat op Maher, die vele gevaarlijke aanvallen inleidde en ook in verdedigend opzicht zijn mannetje stond. Verrassend genoeg had het supertalent geen aandeel in de 2-0, die nog voor het kwartier viel. Jozy Altidore kapte twee verdedigers uit en klopte vervolgens Boy Waterman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Eindhovenaren lieten het er niet bij zitten en deden na ruim een half uur via Jürgen Locadia iets terug. AZ moest in de tweede helft tot het uiterste gaan om de gelijkmaker te voorkomen, maar uiteindelijk kon de ploeg van Gertjan Verbeek een feestje bouwen. Het seizoen was daarmee in één klap geslaagd, de zeer wisselvallige prestaties in de competitie - AZ eindigde in 2013 als tiende - ten spijt.

Voor Mark van Bommel betekende de nederlaag een somber afscheid als prof, nadat Ajax zich al te sterk had getoond in de strijd om de landstitel. Tijdens zijn allerlaatste wedstrijd, tegen FC Twente, zou de middenvelder ook nog eens een rode kaart incasseren. En Maher? Die tekende uiteindelijk voor PSV, nadat ook Ajax lange tijd met hem in verband werd gebracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

AZ - PSV 2-1

12. Maher 1-0, 14. Altidore 2-0, 31. Locadia 2-1

AZ: Esteban; Marcellis (67. Johansson), Reijnen, Viergever, Wijnaldum; V. Elm, Maher, Henriksen; Gudmundsson (74. Berghuis), Altidore (88. Johannsson), Beerens

PSV: Waterman; Hutchinson, Marcelo, Bouma (79. Matavz), Willems; Strootman, Van Bommel, Toivonen (68. Wijnaldum); Lens, Locadia, Mertens (85. Memphis)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.