Toekomst Di Francesco onzeker bij 'beroofd' Roma

Reacties

De toekomst van Eusebio Di Francesco als trainer van AS Roma is ongewis na de uitschakeling in de Champions League. De Romeinse woede richtte zich op de arbitrage in Porto (3-1).

Toekomst Di Francesco onzeker bij 'beroofd' Roma

Di Francesco liet woensdagavond laat de pers links liggen en zocht de spelersbus op. De UEFA-boete van het missen van deze verplichting nam hij voor lief. De trainer zat alleen in de bus, terwijl zijn spelers de media te woord stonden over de uitschakeling door FC Porto. Ongetwijfeld zal zijn gedachte zijn uitgegaan naar zijn eigen toekomst.

Naar verluidt overwoog hij zijn ontslag aan te bieden. 'Hij zal beslissen wat hij wil doen', zei aanvaller Diego Perotti over Di Francesco, die volgens andere Italiaanse media donderdag mogelijk door de clubleiding richting de uitgang wordt geduwd.

Een VAR-beslissing in de verlenging van achtste finale tegen FC Porto maakt de toekomst van de trainer in Rome onzeker. De actie van Alessandro Florenzi ten opzichte van Fernando leidde tot een strafschop in de 117de minuut en was daarmee de basis voor een volgende bittere teleurstelling voor Roma.

Roma-president Jim Pallotta reageerde woest op de voor zijn ploeg fatale arbitrale beslissingen in de slotfase. 'Afgelopen jaar hebben we gevraagd om de VAR in de Champions League, omdat we werden genaaid in de halve finale (tegen Liverpool, red.). Nu hebben ze een VAR en worden we nog beroofd', aldus de voorzitter via het officiële Twitter-kanaal van de Giallorossi.

Palotta haalde een eerder moment aan, waarbij arbiter Cuneyt Cakir niet de moeite nam na het VAR-advies de beelden terug te kijken. 'Patrick Schick wordt gehaakt in het strafschopgebied, de VAR geeft advies en er wordt niets meegedaan. Ik ben deze onzin zat, ik geef het op.'

Palotta kan zich richten op zijn eigen club en zal ook een beslissing nemen over de toekomst van Di Francesco, die wel de steun heeft van zijn spelers. 'Ik heb al eerder gezegd dat we achter onze coach staan', aldus Perotti. 'Het is een nare tijd voor ons allemaal. We hebben gevochten voor Roma en voor de staf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.