Titelfeest uitgesteld: hunkerend Napoli moet na 33 jaar nog even wachten

Reacties

Napoli heeft de kans laten liggen om deze zondag voor het eerst sinds 1990 kampioen van Italië te worden. Een gelijkspel tegen Salernitana in het bruisende Stadio Diego Armando Maradona was nog niet genoeg om de geweldige uitgangspositie in de titelstrijd te verzilveren.

Titelfeest uitgesteld: hunkerend Napoli moet na 33 jaar nog even wachten
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 1
Salernitana
Salernitana

De hunkering naar de titel was groot in Napels en de opwinding groeide in de voorbije dagen. De opwinding werd alleen maar groter toen zondag vroeg in de middag nummer twee Lazio verloor op bezoek bij Internazionale (3-1). De nederlaag van de Romeinen werd met gejuich ontvangen en iets meer dan een halfuur na het laatste fluitsignaal in Milaan was het team van Luciano Spalletti zelf aan zet. Met een overwinning op de middenmoter, waar Tonny Vilhena in de basis begon, kon de titel worden gegrepen.

Napoli zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval en was na iets meer dan een minuut al gevaarlijk. Victor Osimhen kon koppen uit een voorzet van Hirving Lozano, maar zette Guillermo Ochoa met die kopbal nog niet aan het werk. De Mexicaan leek even later wel uit te groeien tot een echte sta-in-de-weg. Hij redde bij een volgende kopbal van Osimhen en deed dat in de 23ste minuut nog eens geweldig bij een nieuwe poging met het hoofd. De spanning was voelbaar en bouwde zich op de tribunes almaar op. Ook op een afstandsschot van André Zambo Anguissa vlak voor rust had Ochoa een antwoord.

Na het opbouwen van de spanning was er in de 62ste minuut voor de Napolitanen eindelijk het moment van grote ontlading. Uit een hoekschop van de een minuut eerder ingevallen Giacomo Raspadori kopte linksback Mathias Olivera raak: 1-0. De goal leidde tot wilde taferelen in en buiten het stadion, waar ook tienduizenden mensen al bij elkaar waren gekomen in de hoop het titelfeest te kunnen vieren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe anders was de stemming toen het in de 84ste minuut tegen alle verwachtingen in misging voor de thuisploeg. Boulaye Dia dribbelde vanaf rechts naar binnen, voorbij de meeverdedigende Osimhen, en knalde de bal in de verre hoek: 1-1. Het slotoffensief van Napoli leverde niets meer op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oogstrelend
Zo is het nog even wachten voor Spalletti, de voetbalromanticus die terecht geprezen is om het oogstrelende spel van de kersverse kampioen van Italië. En voor Khvicha Kvaratskhelia, het dribbelwonder aan de linkerkant, uitgegroeid tot dé revelatie van het seizoen in Italië. En voor Victor Osimhen, de topscorer van de competitie waarin Napoli een paar maatjes te groot was voor de rest. Zij worden de gezichten van de derde landstitel in de clubhistorie, het eerste kampioenschap sinds het vertrek van Diego Armando Maradona. De legende die in november 2020 overleed, was dé grote ster toen Napoli in 1987 kampioen werd. Drie jaar later leidde o zo geliefde Argentijn zijn Napoli nog eens naar de titel. Die successen krijgen snel een vervolg.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.