Tite laat Neymar starten in generale repetitie en heeft zorgen om Fred

Reacties

Neymar zal zondag bij de laatste oefenwedstrijd van Brazilië voor de start van het WK in de basis beginnen tegen Oostenrijk. Dat heeft Tite laten weten op zijn persconferentie. De bondscoach is blij met de vorderingen die zijn ster maakt, maar heeft tegelijkertijd zorgen over een andere selectiespeler.

Tite laat Neymar starten in generale repetitie en heeft zorgen om Fred

Fred, die eerder deze week een miljoenentransfer naar Manchester United afrondde, viel donderdag op de training geblesseerd uit. De middenvelder kreeg bij een duel met Casemiro een tik op zijn enkel en had daar veel last van. Langs de kant werd er direct een zak ijs op de voet van Fred gelegd. Het is op het moment nog onduidelijk hoe ernstig de kwetsuur is.

'Het is een enkelblessure, maar het is nog te vroeg om er verder wat zinnigs over te zeggen', zei Tite. 'Zijn enkel was behoorlijk opgezwollen. De eerste 24 uur zijn erg belangrijk: we zullen vrijdag kijken hoe hij zich voelt en hoe we zijn blessure het beste kunnen behandelen.' De kans dat Fred zondag in actie zal komen tegen Oostenrijk, lijkt bijzonder klein.

Wie wél zal spelen in Wenen, is Neymar. De sterspeler van Brazilië is terug van een voetblessure en maakte afgelopen zondag als invaller zijn rentree tegen Kroatië. Neymar luisterde dit optreden direct op met een prachtig doelpunt en legde daarmee de basis voor de 2-0 zege. Zondag zal Neymar voor het eerst sinds zijn terugkeer weer in de basis beginnen, zo heeft Tite beloofd.

'Of hij negentig minuten zal spelen, ligt aan hoe de wedstrijd verloopt', zei de bondscoach. 'Maar hij is in ieder geval in staat om langer te spelen dan afgelopen zondag tegen Kroatië.' Neymar deed toen de gehele tweede helft mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.