Mourinho trapt hete transferzomer af met binnenhalen Fred

Reacties

Manchester United heeft Fred binnen. De 25-jarige middenvelder (die bij de WK-selectie van Brazilië zit) komt over van Shakhtar Donetsk en heeft op Old Trafford een meerjarig contract getekend.

Mourinho trapt hete transferzomer af met binnenhalen Fred

Met Fred haalt Mourinho een veelzijdige, tweebenige spelmaker binnen. De Braziliaan moet op het middenveld van The Red Devils voor het nodige voetballende vermogen gaan zorgen. Hij stond ook in de belangstelling van Manchester City, maar Mourinho heeft de aartsrivaal nu dus afgetroefd. Volgens Engelse media betaalt United zo'n 59 miljoen euro voor Fred.

Frederico Rodrigues Santos begon zijn loopbaan in eigen land bij Internacional, waarna hij in 2013 de overstap maakte naar Europa. Bij Shakhtar groeide hij de laatste jaren uit tot steunpilaar. Afgelopen seizoen speelde hij met de Oekraïeners in de Champions League nog twee keer tegen Feyenoord.

Voorafgaand aan de Copa América van 2015 werd hij toegevoegd aan de selectie van Brazilië, omdat Luiz Gustavo geblesseerd moest afhaken. Later bracht de Braziliaanse bond naar buiten dat Fred tijdens dat toernooi een positieve dopingtest had afgelegd. Hij werd aanvankelijk alleen geschorst door de Zuid-Amerikaanse bond, de FIFA nam die schorsing later over. Daardoor ontbrak hij in de tweede helft van 2015/16.

De komst van Fred moet voor Manchester United het begin zijn van een drukke transferzomer. Naar verluidt zou Mourinho minimaal vier versterkingen willen toevoegen aan de selectie waarmee hij afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.