Neymar nog steeds niet helemaal fit: 'Heb een bepaalde angst'

Reacties

Neymar liet zich zondag voor het eerst in drie maanden weer zien binnen de lijnen en pikte bij zijn rentree meteen een doelpunt mee (zie video onder) in de oefeninterland tegen Kroatië (2-0). Dit zorgt voor opluchting in Brazilië, maar Neymar geeft aan dat hij nog niet helemaal de oude is.

Neymar nog steeds niet helemaal fit: 'Heb een bepaalde angst'

De 26-jarige aanvaller raakte in februari van dit jaar geblesseerd aan zijn voet en is sindsdien aan het herstellen. Het halen van het WK bleek een race tegen de klok en Neymar vindt zelf dat hij nog niet volledig hersteld is. 'Ik heb het gevoel dat ik op tachtig procent zit nu', vertelt hij aan Braziliaanse media na de wedstrijd tegen Kroatië.

'Ik ben eindelijk terug om te doen waar ik zo van hou: voetballen', gaat de aanvaller verder. 'Ik ben blij dat ik kon scoren, maar ik heb ook nog een bepaalde angst. Het voelt nog steeds niet helemaal comfortabel, maar dat is normaal omdat ik een lange periode geen wedstrijd heb gespeeld. Het gaat steeds beter met me, nu is het afwachten hoe het deze week op de training gaat. Met elke training word ik sterker en kan ik mezelf laten zien. Maar op dit moment ben ik een gelukkig man.'

Brazilië speelt voor het WK nog één oefenwedstrijd, tegen Oostenrijk. De verwachting is dat Neymar dan meer dan één helft speelt om ritme op te doen voor het eindtoernooi. Voor Brazilië begint het WK op 17 juni met de eerste groepswedstrijd tegen Zwitserland. Daarna volgen duels met Costa Rica en Servië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.