Timber vertelt waar het volgens hem misging tegen AS Roma

Reacties

Jurriën Timber ziet de gemiste kansen als belangrijkste oorzaak voor de Europese uitschakeling van Ajax. Donderdag kwamen de Amsterdammers in AS Roma net tekort om zich te plaatsen voor de halve finales van de Europa League.

Timber vertelt waar het volgens hem misging tegen AS Roma
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Ajax
Ajax

'Je bent wéér de betere ploeg, je hebt genoeg kansen, alleen je gaat niet door. Dat is extra zuur. Je weet dat je er onverdiend, onnodig uit gaat', reageert Timber bij het clubkanaal van Ajax. De negentienjarige verdediger hoefde in defensief opzicht maar weinig in actie te komen in Rome.

'We hebben weinig weggegeven, het druk zetten was ook goed deze keer. We hebben heel veel ballen veroverd voorin, dan ligt het alleen nog aan de kansen afmaken. We hebben wel wat gecreëerd, maar het was net niet genoeg, zij stonden best wel goed. Zelf krijgen ze één kans en dat is direct een goal. Dat was het enige verschil vandaag', vindt Timber.

Hij had een ongelukkige rol bij het doelpunt van Edin Dzeko. Timber gleed uit, zodat Riccardo Calafiori de bal vrij kon voorgeven. Met wat geluk kwam die vervolgens precies voor de voeten van Dzeko. 'Dat kwam door het natte veld, ik wilde remmen, maar ik gleed weg. Balen dat er een goal uit kwam, het zat allemaal niet mee.'

Wat Timber geleerd heeft van de Europese campagne? 'Eén kans is direct een goal in Europa, als je zelf je kansen niet afmaakt, dan lig je eruit. Dat zijn harde lessen. Je moet de hele wedstrijd gefocust zijn, dat heb ik wel geleerd in deze mooie campagne. Maar we hebben goed gespeeld, ik ben trots op het team. Het is gewoon zonde dat je niet doorgaat.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.