Timber: van KKD naar Oranje in nog geen vijf maanden

Reacties

Jurriën Timber deed dit jaar op 9 januari nog met Jong Ajax mee in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Helmond Sport. Woensdagavond debuteert de negentienjarige verdediger van Ajax in Oranje, dat oefent tegen Schotland.

Timber: van KKD naar Oranje in nog geen vijf maanden
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Schotland
Schotland

De negentienjarige Timber, die vorige week werd opgenomen in de definitieve EK-selectie, is na Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Marco Bizot en Ryan Gravenberch de vijfde Oranje-debutant onder Frank de Boer. Cody Gakpo kan later op de avond de zesde worden.

Gravenberch, destijds achttien, beleefde in maart van dit jaar zijn vuurdoop in het WK-kwalificatieduel met Turkije. De laatste keer dat twee Ajax-tieners in een kalenderjaar debuteerden was in 2015: Jairo Riedewald en Riechedly Bazoer.

Timber speelde afgelopen seizoen in totaal vier duels in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds begin dit jaar is de verdediger niet weg uit te denken uit de hoofdmacht van Ajax, waarmee hij zowel de landstitel als de KNVB-beker veroverde.

Met Jong Ajax kwam Timber overigens niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Helmond Sport. Alec Van Hoorenbeeck en Karim Loukili verschalkten de defensie met daarin de talentvolle verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.