Guus Til heeft een uitstekend debuut voor zijn nieuwe club Spartak Moskou achter de rug. De van AZ overgekomen middenvelder gaf twee assists in de competitiewedstrijd tegen Akhmat Grozny.

Akhmat Grozny
1 - 3
Spartak Moskou

Spartak was niet bepaald goed aan het seizoen begonnen en won alleen de eerste van de vier competitiewedstrijden. Ruim een week geleden trok de club Til aan en midweeks tegen FC Thun (2-3 winst) in de Europa League keek hij nog toe. Tegen Akhmat zette trainer Oleg Kononov Til op zijn vertrouwde positie als aanvallende middenvelder. In de punt van de aanval stond een andere debutant: Jordan Larsson. De zoon van Henrik Larsson speelde in het verleden nog voor NEC.

De twee spelers naast Til en Larsson stalen ook de show in Grozny. Linksbuiten André Schürrle zette rechtsbuiten Zelimkhan Bakaev in een vloeiende counter alleen voor de keeper en de aanvaller faalde niet: 0-1. Vlak voor rust stond de thuisploeg achterin te slapen en profiteerde Til doordat hij fel druk zette. De middenvelder gaf af op Bakaev, die voor 0-2 zorgde. Dat Til al vroeg in de wedstrijd een gele kaart kreeg, zal hem daardoor minder dwars hebben gezeten.

In de tweede helft gaf Til weer een assist. Na zeventig minuten stuurde hij Schürrle diep met een pass met de buitenkant van zijn rechtervoet. De Duitse aanvaller snelde op het doel af en scoorde. De eretreffer van Ablay Mbengue volgde daarna nog na een klutssituatie. De doelpuntenmaker kreeg in de slotfase nog twee keer een gele kaart, waardoor Akhmat met tien man eindigde. Aan de score veranderde niets meer.

Door de zege krabbelt Spartak weer wat op in de Russische competitie. De club staat nu op de zevende plek met acht punten. Koploper Zenit Sint-Petersburg heeft vijf punten meer.