Tiener aangewezen als City-uitblinker: 'Alleen wat lengte nodig'

Reacties

Rico Lewis (18) oogstte veel lof met zijn optreden namens Manchester City tegen RB Leipzig. 'Hij heeft alles', zei trainer Pep Guardiola na de zege in het oosten van Duitsland.

Tiener aangewezen als City-uitblinker: 'Alleen wat lengte nodig'
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 3
Manchester City
Manchester City

De Engelse tiener fungeerde als een van de twee spelers die kort achter Erling Haaland speelde. Met een assist op Phil Foden, de andere nummer 10, onderscheidde Lewis zich. Het kwam op complimenten van de meer ervaren Foden (23) te staan. 'Ik vond hem vandaag briljant op het middenveld, hij brak veel linies open', aldus Foden tegenover TNT Sports.

'Rico heeft de moed om op zo'n jonge leeftijd vooruit te spelen. Ik ben blij voor hem. Het is ook leuk om vandaag een academiespeler bij me op het veld te hebben, dus ik ben heel blij voor hem.'

'Hij is een geweldige, uitmuntende speler', vulde Guardiola aan. 'Ik ben al veertien, vijftien jaar manager en heb het geluk om een van de beste spelers ter wereld te hebben mogen trainen in Barcelona. Het is moeilijk om een speler te vinden die echt goed beweegt in het midden, in de pockets, op het middenveld en als full back naar binnen komt. Hij is pas achttien jaar oud, hij heeft een enorme persoonlijkheid, kan op vier of vijf posities spelen, hij is niet bang en zijn verdedigen is echt goed. Misschien heeft hij wat meer lengte nodig, maar zijn vader en moeder hebben hem geen genetische aanleg gegeven om groter te worden. Verder heeft hij alles. Een fantastische speler.'

Overigens zou Guardiola minder te spreken zijn geweest over een actie van RB Leipzig. De Duitse oud-club van City-speler Josko Gvardiol zou voornemens zijn geweest om de Kroaat in het zonnetje te zetten voorafgaand aan het duel van woensdagavond. Volgens Kroatische media zouden Guardiola en City daar gelijk voor zijn gaan liggen toen ze kennisnamen van het plan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
6
0
0
18-7
+11
18
2
RB Leipzig
6
4
0
2
13-10
+3
12
3
BSC Young Boys
6
1
1
4
7-13
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
0
1
5
7-15
-8
1
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.