Thiago Silva maakt cirkel rond: 'Het monster is terug!'

Reacties

Thiago Silva gaat terug naar Brazilië. De 39-jarige centrumverdediger laat Europa achter zich nadat zijn contract bij Chelsea over twee maanden is afgelopen en gaat terug naar Fluminense, de laatste club waar hij speelde voor hij Zuid-Amerika verliet.

Thiago Silva maakt cirkel rond: 'Het monster is terug!'
© Pro Shots

'Het monster is terug', jubelt de club uit Rio de Janeiro op zijn sociale media. Thiago Silva tekent in het Maracana een contract tot medio 2026 en gaat vanzelfsprekend met nummer drie voetballen. Daarmee is de cirkel mooi rond. De stopper kwam ter wereld in Rio de Janeiro, voetbalde er een paar jaar in de jeugd voordat hij tussen 2006 en 2009 in het eerste speelde en er een transfer naar AC Milan verdiende.

In Milaan groeide hij uit tot één van de beste verdedigers van Europa, waarna hij een boegbeeld werd bij Paris Saint-Germain. Na acht jaar in de Franse hoofdstad, tussen 2012 en 2020, vervolgde hij zijn loopbaan in de hoofdstad van Engeland. Vanaf 2020 tot heden verdedigt Thiago Silva de kleuren van het Londense Chelsea.

De verhuizing zal alleen voor de verzamelde trofeeën al een aanzienlijk vrachtschip vereisen. Thiago Silva won in Europa de Serie A, zeven keer de Ligue 1, vijf keer de Coupe de France en bij Chelsea veroverde hij in 2021 de Champions League. Daar komt nog een hele rits aan persoonlijke prijzen, eerbewijzen en awards bij. Ook verdedigde hij 113 keer het shirt van Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Fluminense
Meer over Fluminense
Meer Thiago Silva
Meer over Thiago Silva
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.