Manchester City kroont zich in Saoedi-Arabië tot wereldkampioen

Manchester City heeft in Saoedi-Arabië beslag gelegd op het WK voor clubs en is wereldkampioen geworden. In de eindstrijd tegen het Braziliaanse Fluminense was de ploeg van Pep Guardiola met 4-0 te sterk.

Manchester City
4 - 0
Fluminense
Fluminense

Het WK voor clubs wordt jaarlijks in december gehouden voor de beste clubs ter wereld. Ieder continent mag één club naar het toernooi sturen. Het Urawa Red Diamonds van Alex Schalk en Bryan Linssen strandde in de halve finale, waarin Manchester City te sterk was.

Voor Manchester City was de finale a walk in the park. Binnen een minuut scoorde Julian Álvarez al, waarmee hij het startsein gaf voor een mooie avond voor Manchester City, dat tegen Fluminense amper in de problemen kwam. Na 27 minuten maakte verdediger Nino een eigen doelpunt, waardoor het duel al snel gespeeld was.

Guardiola leek het al snel welletjes te vinden en gaf maar liefst vijf spelers rust. Hij zag vanaf de zijlijn hoe Phil Foden en Álvarez er in de tweede helft uiteindelijk 4-0 van wisten te maken. Zijn grootste zorg was het uitvallen van Rodri, die wegens knieproblemen niet meer verder kon.

'Hij noemde eerst Rodri en niet Haaland'

Manchester City volgt Real Madrid op als winnaar van het WK voor clubs. De Engelse topclub bereidt zich nu voor op de wedstrijd die kort na de kerstdagen wordt gespeeld.