Engeland

Everton - Manchester City

Manchester City heeft woensdag met één doelpunt achter gestaan in de Premier League-wedstrijd tegen Everton in het Goodison Park. City slaagde er echter in om de achterstand om te toveren in een voorsprong. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 3-1 winst. Binnen het half uur nam Everton de leiding, toen Jack Harrison scoorde, op aangeven van Dwight McNeil. Direct na de rust bracht Phil Foden Manchester City langszij. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Julián Álvarez Manchester City op voorsprong. De uiteindelijke 3-1 voor Manchester City werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Bernardo Mota Veiga de Carvalho e Silva. In de laatste vijf wedstrijden heeft Everton drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Manchester City twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Arnaut Danjuma werd in de 80e minuut in het veld gebracht voor Everton. Nathan Aké (Manchester City) speelde het hele duel. Met 16 punten staat Everton op de zeventiende plaats, terwijl Manchester City met 37 punten op de vierde plek staat. Manchester City heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan Everton. In de volgende wedstrijd speelt Everton uit tegen Wolverhampton op zaterdag 30 december om 16.00 uur in het Molineux Stadium. Manchester City speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Sheffield United in het Etihad Stadium.