Dyche klaagt opnieuw over arbitrage: 'Dit begrijpt niemand nog'

Reacties

Everton joeg wereldkampioen Manchester City woensdagavond de stuipen op het lijf, maar moest uiteindelijk toch buigen voor de bezoekers. Sean Dyche, manager van de Liverpudlians, heeft zijn vraagtekens bij de strafschop die de wedstrijd een beslissende wending gaf.

Dyche klaagt opnieuw over arbitrage: 'Dit begrijpt niemand nog'
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Na ruim een uur kreeg het team van Pep Guardiola een strafschop nadat Nathan Aké een bal hard op de arm van Amadou Onana schoot. Het buitenkansje werd door Julián Álvarez op waarde geschat zodat City op een 1-2 voorsprong kwam, de ploeg zou uiteindelijk uitlopen naar 1-3. Dyche heeft als voornaamste klacht dat hij – en zijn collega's – niet meer snappen wanneer de bal wel of niet op de stip gaat bij hands.

'Ik heb geen idee meer, maar volgens mij heeft niemand dat nog. We hadden een Zoom-gesprek, een paar maanden geleden, en alle managers gaven toe dat het een farce was. Niemand weet nog wat wel en geen penalty was. Dit is hoe het in de regels staat, dus daarom gaven ze hem vanavond wél. Op advies van de grensrechter, en dat vind ik een beetje gek. Hij staat er dik vijftig meter vandaan, en zaterdag zag ik een grensrechter niks doen vanaf veel dichterbij.'

Daarmee doelt Dyche op een incident van zaterdag, op het veld van Tottenham Hotspur. Dominic Calvert-Lewin dacht daar voor Everton te scoren, de arbitrage op het veld zag niets onoorbaars. Pas na een langdurige check door de VAR en leidsman Stuart Attwell, ging er een streep door het doelpunt. Dyche pleitte toen voor een minder prominente rol voor de video-arbitrage.

De manager is bovendien ook geen fan van de huidige regels. 'Ja, dit is volgens de regels, dus in zekere zin is het niet de schuld van de scheidsrechter. Maar is dit opzettelijk hands? Tuurlijk niet. De bal gaat tegenwoordig zo hard, ik heb geen idee waar je je handen zou moeten laten', brieste Dyche. Zijn blauwhemden sluiten 2023 zaterdag af: op Molineux wacht Wolverhampton Wanderers. Door de sanctie van tien punten aftrek zijn de degradatiewolken rond Goodison Park nog niet opgeklaard.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Brentford
36
9
9
18
52-60
-8
36
17
Nottingham Forest
36
8
9
19
45-63
-18
29
18
Luton Town
36
6
8
22
49-78
-29
26
19
Burnley
36
5
9
22
39-74
-35
24
20
Sheffield United
36
3
7
26
35-100
-65
16
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.