Guardiola en Shearer zijn het eens over dé uitblinker bij Man City

Reacties

De loftrompet kwam na Everton – Manchester City boven tafel voor City-speler Phil Foden. Zowel manager Pep Guardiola als analist Alan Shearer zag in de 23-jarige Engelsman de sleutel voor de driepunter die de landskampioen bijschreef op Goodison Park.

Guardiola en Shearer zijn het eens over dé uitblinker bij Man City
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Guardiola prees op de persconferentie onder meer het doelgevaar van zijn pupil. 'Zonder Erling (Haaland, red.) hebben we spelers nodig die weten waar het doel staat, en dan is er geen betere dan Phil. Hij controleerde de wedstrijd tot de laatste minuut, en hij is nog zo jong. Dat vergeten we soms nog wel eens. Hij kan overal spelen en we zijn ongelofelijk blij met hoe hij gespeeld heeft. Maar: hij is jong en moet nog heel veel dingen verbeteren om echt een topspeler te worden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Alan Shearer, die als analist naar Goodison Park was afgereisd, was onder de indruk van de maker van de 1-1. 'Hij is zo goed met de bal aan zijn voeten. Zijn aanname onder druk, de controle, de balans, en alle andere zaken. Hij is een magnifieke speler. Zo getalenteerd, geweldig, hij lijkt altijd controle te hebben. Hij heeft nooit last van angst of paniek, in de tweede helft was hij geweldig.'

Foden is dit seizoen één van de eerste namen op het wedstrijdblad van Guardiola, terwijl de jongeling zich vorig seizoen vaak met invalbeurten tevreden moest stellen. Daar was veel om te doen in Engeland, aangezien Foden zeker voor de nationale ploeg een belangrijke kracht is richting het EK in Duitsland van aanstaande zomer.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
5
Tottenham Hotspur
37
19
6
12
71-61
+10
63
* Actueel tot en met 16 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer P. Foden
Meer over P. Foden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.