Pochettino reageert geprikkeld op vragen over Thiago Silva en zijn vrouw

Reacties

Chelsea-manager Mauricio Pochettino zat na de overwinning op Aston Villa in de FA Cup bepaald niet te wachten op vragen over de reserverol van Thiago Silva. De twee spraken elkaar eerder deze week omdat de vrouw van Silva een opvallend bericht op X had gezet.

Pochettino reageert geprikkeld op vragen over Thiago Silva en zijn vrouw
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 3
Chelsea
Chelsea

De 39-jarige Thiago Silva is dit seizoen een vaste waarde bij Chelsea, maar begon tegen Aston Villa, een replay in de zestiende finale, op de bank bij The Blues. Pochettino kreeg na het duel vragen over de reden achter de reserverol van de 113-voudig Braziliaans international, die een paar dagen ervoor een gesprek had met de manager van Chelsea.

Pochettino en Thiago Silva kwamen samen vanwege een bericht op X van de vrouw van de Braziliaan. Zij schreef na de nederlaag van Chelsea tegen Wolverhampton Wanderers dat er echt iets moet veranderen bij Chelsea en dat als de clubleiding te lang wacht dat het 'te laat' is. Engelse media pikten het bericht op en zagen het als een signaal richting Pochettino. De partner van Thiago Silva bood vervolgens al vrij snel haar excuses aan op hetzelfde X.

Geprikkeld
De Argentijn, die met Chelsea in de Premier League elfde staat, wilde na de bekerzege op Villa niets kwijt over de kritiek van de vrouw van Thiago Silva. Bij ITV werd Pochettino gevraagd waarom de routinier op de bank begon op Villa Park. 'Waarom vraag je dat? Ik denk dat ik het weet, maar ik ben een professioneel en kijk naar de vorm van mijn spelers en de balans in het team', reageerde de manager, die kortaf was bij de vraag of de keuze niet met 'iets anders' te maken had. 'Mijn antwoord van zojuist was duidelijk toch?'

Tijdens de persconferentie van dinsdag liet Pochettino al weten dat er wat hem betreft niets aan de hand is tussen hem en Thiago Silva. 'Hij is naar mij toegekomen om te praten en wat we hebben besproken is privé. We kennen elkaar al zo'n tien jaar en weten hoe we in elkaar steken', zei de manager van Chelsea al voor de bekerzege op Villa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.