Chelsea heeft zichzelf zondagmiddag nog maar eens voor joker gezet. Op eigen veld ging de miljardenploeg kansloos onderuit tegen Wolverhampton Wanderers, waardoor Chelsea nu in het rechterrijtje is beland. Een goal van Justin Kluivert leverde Bournemouth een punt op tegen Nottingham Forest.

Chelsea
Chelsea
2 - 4
Wolverhampton Wanderers

Het begin was nog goed voor Chelsea. Na een minuut of twintig wist Moisés Caicedo de verdediging van Wolves te splijten met een fraaie pass. Cole Palmer, altijd weer hij, had een fraaie afronding in huis. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Matheus Cunha maakte gelijk, al had dat veel te doen met een behoorlijke afwijking via het lijf van Thiago Silva.

Vrouwe Fortuna had zondagochtend een Wolves-shirtje aangetrokken, zo bleek. Enkele minuten voor rust lukte het ook Rayan Ait-Nouri om de bal via een tegenstander in het doel te schieten, het doelpunt komt ook op naam van Axel Disasi. Het fragiele team van Mauricio Pochettino had niet de veerkracht om over die tik heen te stappen. Pedro Neto, de watervlugge uitblinker, spoedde zich de zestien in en legde de bal panklaar voor Cunha, die nu geen Chelsea-verdediger nodig had om te scoren.

Het werd een glorieuze dag voor de ploeg van Gary O'Neil. Een domme overtreding van Malo Gusto op Cunha leverde een strafschop op. De gevloerde speler legde zelf aan en voltooide zijn hattrick: 1-4. Teken voor een groot deel van het publiek op Stamford Bridge om de underground op te zoeken, of de pub. Ze misten daarmee nog een eretreffer van Silva, al laat zich de vraag stellen in hoeverre er nog eer te redden viel. De tien minuten blessuretijd voelden eerder aan als een strafexpeditie dan als een kans om nog een comeback te bewerkstelligen.

Chelsea staat na het zoveelste demasqué op een elfde plek in de Premier League, een puntje en een plekje lager dan Wolves. Woensdag gaan The Blues in de FA Cup op herhaling bij Aston Villa, volgende week maandag wacht een bezoekje aan Crystal Palace. Wolves krijgt volgende week opnieuw een West-Londense tegenstander over de vloer. Brentford komt naar Molineux.

Zo 4 feb.

De toeschouwers in het Vitality Stadium konden na vijf minuten al opveren. Een hoekschop werd door Luis Sinisterra verlengd en door Kluivert binnengewerkt, ongeveer vanaf de doellijn. De gelijkmaker van de bezoekers, vlak voor de thee, was een heerlijk exemplaar. Callum Hudson-Odoi krulde de bal heerlijk in de verre hoek.

In de tweede helft werd niet meer gescoord. Philip Billing kreeg in de slotfase nog een directe rode kaart, waardoor Bournemouth nog even op de tanden moest bijten. The Cherries handhaven zich in de grauwe middenmoot. Nottingham Forest heeft een welkom puntje gesprokkeld in de strijd om handhaving.