The Batsman, binnen een maand de nieuwe BVB-held

Reacties

Michy Batshuayi kan na minder dan een maand al niet meer stuk bij Borussia Dortmund. De Belgische huurling ontpopt zich tot een held, een redder in nood.

The Batsman, binnen een maand de nieuwe BVB-held

BVB verloor Pierre-Emerick Aubameyang aan Arsenal en leverde daarmee naast een probleemkind ook een doelpuntenmaker in. De Gabonees had in de eerste seizoenshelft 21 keer gescoord in Duitse dienst.

Maar Auba is vergeten. Dat is te danken aan Batshuayi. De Belgische spits, die op de laatste dag van de transferperiode werd gehuurd van Chelsea, kent geen aanpassingsproblemen. Sterker nog, met zijn doelpunten zorgt hij voor de noodzakelijke impuls voor het kwakkelende Dortmund.

Tegen Atalanta Bergamo voorkwam Batshuayi donderdag met twee treffers een Europese deceptie, zoals hij in de Bundesliga met drie goals in zijn eerste twee duels zijn waarde als goalgetter ook al had getoond. Met drie duels, vijf goals, één assist en drie zeges lijkt de Belg een garantie voor succes. 'Michy is een echte goalgetter. Hij heeft zich snel aangepast. Je ziet dat hij hier graag speelt. Het valt momenteel goed samen', zei trainer Peter Stöger na de 3-2 zege.

De held van de avond maakte zich extra populair na afloop van het Europa League-duel. 'Met de hulp van de fans hebben we deze wedstrijd gekeerd', zei Batshuayi. The Batsman kan niet meer stuk in Dortmund, waar ze nu ook begrijpen waarom een optie tot koop niet mogelijk was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.