Tevreden Van Nistelrooij daagt PSV-spelers uit voor Arsenal-test

Voor Ruud van Nistelrooij had de avond de Europa League-wedstrijd tussen PSV en FC Zürich niet veel beter kunnen verlopen. De coach is benieuwd of het volgende week lukt om Arsenal in Noord-Londen te verrassen.

PSV
PSV
5 - 0
FC Zürich
FC Zürich

Voorafgaand aan Arsenal-uit staat zondag voor PSV de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Met het oog op die wedstrijd was het voor Van Nistelrooij erg prettig dat zijn ploeg in eigen huis tegen Zürich net als vorige week in Zwitserland snel uitliep naar een ruime voorsprong. Hij beaamde na afloop bij Veronica dat er sprake was van een perfecte avond (5-0). 'Waar je op hoopt is dat je sterk start en dat je jongens rust kunt geven tijdens de wedstrijd. Dat gebeurde en daar hebben we gebruik van gemaakt', aldus de trainer, die Cody Gakpo en Xavi Simons na de eerste helft bij een 3-0 stand al wisselde.

Gakpo had zelf nog wel graag verder gewild, zo gaf hij in het interview kort na het laatste fluitsignaal toe. 'Ik wilde vandaag gewoon lekker negentig minuten spelen, maar het belangrijkste is dat we zoveel mogelijk spelers fit houden voor alle wedstrijden. Iedere speler wil alles spelen, maar je moet het managen. We hebben veel wedstrijden in een korte periode', zei de linksbuiten. Gakpo kwam dit seizoen al zeventien keer in actie voor PSV.

Door twee overwinningen op Zürich heeft PSV na drie duels in de groepsfase van de Europa League een uitstekende uitgangspositie. Volgende week wacht de grote test tegen Arsenal, een wedstrijd die eerder werd uitgesteld. Van Nistelrooij: 'Je weet dat het tegen Arsenal heel moeilijk gaat worden, maar we gaan kijken of we kunnen gaan verrassen.' Gevraagd naar zijn gevoel waagde de oud-topspits zich niet aan een voorspelling. 'We gaan het zien. We hebben een stijgende lijn, die willen we graag doortrekken.'

Spits
PSV scoorde dus opnieuw eenvoudig tegen Zürich, dat op Zwitserse bodem al met 1-5 werd geklopt door de Eindhovenaren. Opvallend was wel dat Guus Til niet tot scoren kwam. De aanvallende middenvelder startte bij afwezigheid van Luuk de Jong en Yorbe Vertessen als spits tegen Zürich. 'Je ziet dat hij zoekende is in de spits', gaf Van Nistelrooij toe. 'En je ziet dat hij zich helemaal kapot werkt voor het team. Hij was toch belangrijk met twee assists. Ik maak me geen zorgen over de spitspositie, we vullen die positie gewoon in. Je wilt wel zo snel mogelijk jongens die specialist zijn op die positie. Luuk de Jong en Yorbe Vertessen, dat zijn onze spitsen', sloot de voormalige goalgetter af.