Test voor België: Hazard ontbreekt tegen Griekenland

Reacties

Eden Hazard ontbreekt zaterdag in de WK-kwalificatiewedstrijd van België tegen naaste achtervolger Griekenland. Bondscoach Roberto Martínez is benieuwd hoe De Rode Duivels het er vanaf brengen zonder de sterspeler van Chelsea. 'Het wordt voor ons een goede test om te zien hoe we het doen zonder Hazard.'

Test voor België: Hazard ontbreekt tegen Griekenland

Hazard liep een dag voor het competitieduel met Stoke City een kuitblessure op tijdens de training. De 26-jarige aanvaller meldde zich maandag nog wel bij de Belgische nationale ploeg, maar verlaat het trainingskamp weer. Dat liet Martínez maandagavond weten. 'Eden is vandaag naar België gekomen, maar blijft niet bij de groep. We moeten er nu voor zorgen dat hij zo snel mogelijk weer fit is', aldus de Spaanse keuzeheer tegen Het Laatste Nieuws.

En dus zal België het zonder zijn kapitein moeten doen tegen Griekenland, dat twee punten minder heeft dan de koploper van Groep H. Terwijl Hazard tot nu toe uitermate op dreef was in de WK-kwalificatiereeks met drie goals en drie assists. 'Het klopt dat de laatste wedstrijden van Eden in het nationale shirt erg goed waren, maar dat waren die van Mertens en Lukaku ook. We vinden wel een oplossing. Het komt er nu op aan flexibel te zijn', aldus Martínez.

België heeft met spelers als Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Romelu Lukaku en Dries Mertens nog genoeg aanvallende klasse over. Ook voor de rol van aanvoerder ziet Martínez genoeg alternatieven. 'Wie dat wordt, kan ik nog niet zeggen. Zowel Courtois, Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen als De Bruyne komt in aanmerking.' Of Thomas Meunier zaterdag kan spelen is nog onduidelijk. De rechtsback van Paris Saint-Germain liet de training eveneens schieten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.