Teruggekeerde Hoedt: 'Het was een fout om bij Lazio te vertrekken'

Reacties

Wesley Hoedt is blij om na drie jaar weer terug te zijn bij Lazio. De 26-jarige verdediger vertelde bij zijn presentatie dat hij achteraf helemaal niet had moeten vertrekken, toen hij de club in 2017 verruilde voor Southampton.

Teruggekeerde Hoedt: 'Het was een fout om bij Lazio te vertrekken'
© Pro Shots

De Premier League-club telde destijds zestien miljoen euro neer voor Hoedt, nadat de voormalig speler van AZ in zijn eerste twee seizoenen bij Lazio was uitgegroeid tot gewaardeerd verdediger in de Serie A en Oranje-international. In Engeland ging het de linksbenige mandekker aanvankelijk ook voor de wind, maar na de komst van manager Ralph Hasenhüttl was er bij Southampton geen plek meer voor hem.

Na verhuurperiodes bij Celta de Vigo en Antwerp FC leidt dat nu tot een terugkeer bij Lazio, dat Hoedt eveneens huurt van Southampton. De zesvoudig international is ervan overtuigd dat hij weer van waarde kan zijn voor de Romeinen. 'Ik heb nu meer ervaring, heb veel meer wedstrijden gespeeld in drie verschillende landen waar ik veel heb geleerd. Ik voel me volwassener in vergelijking met mijn eerste avontuur in het blauwwit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks die ervaring stelt Hoedt dat hij eigenlijk niet had moeten vertrekken toen Southampton drie jaar geleden voor hem op de stoep stond. 'Ik heb een fout gemaakt door te vertrekken bij Lazio, maar ik ben blij dat ik nu de kans heb om dat recht te zetten. Ik wil nu niet meer aan het verleden denken, maar naar de toekomst kijken en het goed doen. Ik ben klaar om het veld op te gaan, ik moet alleen weer wedstrijdritme krijgen.'

Hoedt stelde bij zijn presentatie op alle posities te kunnen spelen, maar lijkt toch vooral gehaald als versterking voor de defensie. Daar kon trainer Simone Inzaghi, ook met het oog op het dubbele programma in de Serie A en de Champions League, nog wel een extra speler gebruiken. 'Inzaghi belde me een paar weken geleden, hij was heel belangrijk in mijn keuze om terug te keren', aldus Hoedt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lazio
Meer over Lazio
Meer W. Hoedt
Meer over W. Hoedt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.