Southampton haalt met Hoedt vervanger voor Van Dijk

Reacties

Southampton heeft zich versterkt met Wesley Hoedt. De centrale verdediger komt over van Lazio en tekent voor vijf jaar bij The Saints. Naar verluidt is met de transfer een bedrag van zeventien miljoen euro gemoeid. 

Southampton haalt met Hoedt vervanger voor Van Dijk

De 23-jarige verdediger verlaat Rome na twee jaar. Hij speelde 48 competitieduels voor de nummer vijf van de Serie A van afgelopen seizoen. Bij Southampton moet de mandekker zijn landgenoot Virgil van Dijk doen vergeten, die naar alle waarschijnlijkheid nog deze zomer vertrekt bij The Saints. De stopper heeft namelijk een transferverzoek ingediend bij zijn club.

'De Premier League is de grootste competitie van de wereld', sprak de in Alkmaar geboren verdediger op de clubwebsite. 'Ik heb eerst de stap naar Italië gemaakt en heb daar twee fantastische jaren gehad, maar het was altijd mijn plan om ooit in Engeland te spelen.'

Southampton eindigde vorig seizoen als achtste in de Premier League, waardoor Hoedt niet uit zal komen in de Europa League. Bij de ploeg van manager Mauricio Pellegrino treft hij naast Van Dijk onder anderen landgenoot Jordy Clasie, oud-FC Twente-speler Dusan Tadic en oud-VVV'er Maya Yoshida.

Hoedt speelde, voor hij in 2015 naar Italië vertrok, eerder 25 Eredivisie-duels voor AZ. Destijds stapte hij transfervrij over naar de Romeinse club, waar de Oranje-international nog een contract had tot medio 2019. De linkspoot kwam inmiddels al vier keer uit voor het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.