Southampton houdt voet bij stuk en laat Van Dijk thuis

Reacties

Southampton vertrekt deze week op trainingskamp naar Frankrijk zonder Virgil van Dijk. De Oranje-international is door manager Mauricio Pellegrino uit de selectie gezet omdat hij een transferverzoek heeft ingediend.

Southampton houdt voet bij stuk en laat Van Dijk thuis

Van Dijk wordt door Engelse media voortdurend in verband gebracht met een megatransfer naar Liverpool, dat de 26-jarige verdediger voor een recordbedrag – voor zowel Nederland als mondiaal voor verdedigers – naar Anfield zou willen halen. De voormalig speler van Celtic en FC Groningen wil dolgraag naar The Reds en probeert daarom een vertrek uit het St. Mary's Stadium te forceren.

De net aangestelde Pellegrino vertelde vrijdag al aan de BBC dat Van Dijk tot nader order apart van de groep traint. Maandag is duidelijk dat The Saints voet bij stuk houden. In tegenstelling tot zijn landgenoot Jordy Clasie gaat de 1 meter 93 lange mandekker niet mee naar Évian-les-Bains, waar zijn werkgever enkele intensieve trainingen zal afwerken en zaterdag oefent tegen Saint-Étienne.

Zolang Van Dijk met zijn hoofd bij een transfer naar Liverpool zit, zal zijn situatie bij Southampton onveranderd blijven. 'Ik wil alleen met spelers werken die alles geven voor de club', zei Pellegrino. 'Ik hoop dat hij nog eens goed nadenkt over zijn gevoel. Iedereen weet dat spelers tegenwoordig handelswaar zijn. Ik wil Virgil graag helpen, maar alleen als hij er ook mentaal helemaal bij is.'

Van Dijk heeft bij Southampton nog een contract tot medio 2022, dat daardoor de hoofdprijs voor hem kan vragen. Ook Chelsea en Manchester City worden genoemd als geïnteresseerde clubs, maar de twaalfvoudig international zou een voorkeur hebben voor Liverpool. Van Dijk speelt sinds 2015 voor The Saints, die hem voor vijftien miljoen euro overnamen van Celtic, en kwam tot 68 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.