Ten Hag voegt oud-Ajacied McCarthy toe aan technische staf

Reacties

Benni McCarthy wordt de nieuwe assistent van Erik ten Hag bij Manchester United, melden meerdere Engelse bronnen, waaronder The Athletic. De oud-spits zal zich als extra veldtrainer met name gaan bemoeien met de aanvallers.

Ten Hag voegt oud-Ajacied McCarthy toe aan technische staf
© Pro Shots

Met de komst van McCarthy wordt de technische staf rond Ten Hag verder aangevuld. In het spoor van Ten Hag kwamen Steve McClaren en Mitchell van der Gaag als assistenten al naar Old Trafford. McCarthy deed in Zuid-Afrika ervaring op als hoofdtrainer. Hij stond aan het roer bij Cape Town City en AmaZulu FC. Die laatste club verliet hij in het voorjaar.

Voor McCarthy betekent zijn aanstelling bij United een terugkeer naar Engeland. De 44-jarige goalgetter van weleer speelde tussen 2006 en begin 2010 voor Blackburn Rovers en vertrok vervolgens naar West Ham United. Tussen 1997 en 1999 stond hij onder contract bij Ajax. Voor de Amsterdammers scoorde de Zuid-Afrikaan twintig keer in 36 optredens.

McCarthy onthulde al eens dat het in zijn tijd als speler zijn droom was om voor Manchester United te spelen. Hij bewonderde onder anderen Mark Hughes, Andy Cole en Ryan Giggs. In 2004 scoorde hij namens FC Porto nog twee keer tegen United, op weg naar Champions League-winst onder leiding van José Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.