Ten Hag reageert op compliment Guardiola en is blij met Casemiro en Ronaldo

Erik ten Hag vindt dat Manchester United nog niet helemaal terug is, zoals Pep Guardiola in aanloop naar het Premier League-duel met West Ham United stelde. Daarvoor hoefde de Nederlandse manager alleen maar naar de tweede helft van het thuisduel van zondagavond te wijzen.

Manchester United
1 - 0
West Ham United

Guardiola was op een persconferentie lovend over het werk van Ten Hag. 'Ik heb het gevoel dat United aan het terugkeren is', zei de manager van stadgenoot Manchester City, dat onlangs nog met 6-3 te sterk was in de derby. Toch vindt Guardiola dat United er weer aankomt. 'Ik zag daar signalen van in de overwinning op Sheriff Tiraspol en in de eerste helft van de wedstrijd tegen Chelsea. Het bevalt me wel wat ik nu van United zie.'

Ten Hag werd bij Sky Sports geconfronteerd met die uitspraken na de moeizame zege op West Ham (1-0) en is van mening dat het nog wat te snel is om die conclusie te trekken. 'Kijk maar naar de tweede helft. Maar de spirit die we hebben is fabuleus en we hebben de kwaliteit om doelpunten te maken. Als we zo door blijven gaan, gaan we de goede kant op', aldus Ten Hag, die vond dat United de wedstrijd niet goed controleerde. 'Dat is duidelijk.'

Desondanks was Ten Hag complimenteus over enkele spelers. Zo speelde rechtsback Diogo Dalot een sterke wedstrijd. 'Ik ben heel blij met zijn ontwikkeling. Hij wordt met de wedstrijd beter in het kiezen van zijn verdedigende positie.' Ook Casemiro kon weer rekenen op complimenten. 'Hij is briljant. Je kan zien waarom hij vijf keer de Champions League heeft gewonnen. Dat zie je elke wedstrijd, elke training, hij kan alleen maar beter worden.'

Ook Cristiano Ronaldo speelde volgens Ten Hag een goede wedstrijd. De Portugese vedette startte voor de tweede keer op rij in de basis, nadat hij eerder nog uit de selectie was gezet. 'Hij deed het vrij goed. Hij nam in de eerste helft het initiatief bij het druk zetten en zocht de combinatie.' Scoren deed de 37-jarige aanvaller niet. 'Ik zei in de rust tegen hem dat hij zich niet te snel moest laten inzakken. Laat het middenveld en de verdediging hun werk doen.'

Rashford
In plaats van Ronaldo was het Marcus Rashford die tegen West Ham de enige goal van de wedstrijd maakte. De Engelse aanvaller maakte vorig seizoen een moeizame periode door, maar lijkt nu weer zichzelf. 'De energie bij de club is helemaal anders, ik ben erg gemotiveerd. Ik had het mentaal erg moeilijk.' Nu maakte hij zijn honderdste goal voor de club, met een kopbal. 'Dat zorgt voor een mooi gevoel, daar heb ik hard aan gewerkt.'