'Ten Hag heeft beet: United akkoord met Atalanta over peperdure spits'

Reacties

Rasmus Højlund wordt de volgende topaankoop van Manchester United. Verschillende gezaghebbende media uit Engeland en Italië melden dat de club van Erik ten Hag een akkoord heeft bereikt met Atalanta Bergamo over de transfer van de twintigjarige spits.

'Ten Hag heeft beet: United akkoord met Atalanta over peperdure spits'
© Pro Shots

Na het binnenhalen van onder anderen Mason Mount en Andre Onana schakelde United afgelopen week een tandje bij in de jacht op het volgende transfertarget. Højlund moest de langverwachte nieuwe Nummer 9 worden op Old Trafford.

Op die positie zag manager Erik ten Hag met Cristiano Ronaldo (contract ontbonden), Mason Greenwood (tot nader order uit de selectie gezet vanwege privé-misdragingen) en Wout Weghorst (einde huurperiode) wegvallen. Momenteel is de fysiek kwetsbare Anthony Martial de enige pure spits in de selectie, Marcus Rashford kan er ook spelen, maar komt beter tot zijn recht op de linkerflank.

En dus is het geen geheim dat United al maanden dringend op zoek was naar een nieuwe aanvalsleider. The Red Devils zijn daarvoor uitgekomen bij Højlund, maar Atalanta staat sterk. De twintigjarige Deen heeft in Bergamo nog een contract tot medio 2027. De eerste biedingen uit Manchester werden daarom nog afgewezen.

De laatste dagen zijn United en Atalanta elkaar echter steeds verder genaderd. De Italianen  presenteerden met El-Bilal Touré al een dure opvolger van Højlund en hielden de Deen zaterdag buiten de selectie voor het oefenduel met AFC Bournemouth. Meerdere buitenlandse media maken nu inderdaad melding van een akkoord tussen beide clubs.

United zou een transfersom van zeventig miljoen euro plus bonussen betalen voor Højlund, die daarmee met afstand de duurste Deense speler ooit wordt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer R. Højlund
Meer over R. Højlund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.