Ten Hag geniet van voorste vier en onderstreept transferwens

Reacties

Erik ten Hag heeft complimenten uitgedeeld na de ruime overwinning van Manchester United op Nottingham Forest. De manager belichtte onder anderen Marcus Rashford en Luke Shaw en stipte ook kort de transferplannen van zijn club aan.

Ten Hag geniet van voorste vier en onderstreept transferwens
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Door goals van Rashford, Anthony Martial en Fred won United ruim van Forest. De score had echter nog veel ruimer uit kunnen vallen. Zo misten Martial en Antony na rust grote kansen. 'We hadden zeker nog vaker kunnen scoren', zei Ten Hag bij de BBC. 'Als je een paar keer oog in oog komt met de keeper, dan moet je vaker scoren. Maar we hebben weer de nul gehouden. Daar ben ik blij mee, want dat is de basis.'

De nul werd gehouden zonder Lisandro Martínez. De kersverse wereldkampioen krijgt nog rust en werd dit keer links in het centrum van de defensie vervangen door Luke Shaw. De Engelse vleugelverdediger was zelf met dat idee gekomen, vertelde Ten Hag: 'Hij zei vorige week tegen mij dat hij daar kan spelen en vroeg me hem daar op te stellen. Hij deed het erg goed en oogde ervaren en rustig op die plek. Een erg goed optreden van hem.'

De grote blikvanger bij United was dinsdagavond Rashford. De 25-jarige aanvaller was voortdurend dreigend en scoorde prachtig uit een ingestudeerde cornervariant. Het was al de vijfde keer op rij dat de international uit Manchester scoorde in een thuiswedstrijd van United. Rashford scoorde in het eerste seizoen onder Ten Hag al tien keer voor zijn club, terwijl hij in het hele voorgaande seizoen tot slechts vijf goals kwam. 'Ik ben wederom erg blij met zijn optreden. Hij is bezig aan een erg goede reeks. Als hij dit volhoudt, met deze spirit, dan is dat erg goed voor hem én voor ons', aldus de manager.

Ten Hag koos tegen Forest voor een voorhoede met Antony, Martial en Rashford, met daarachter Bruno Fernandes als nummer tien. Het combinatiespel tussen de vier leidde zo nu en dan tot staande ovaties op Old Trafford. Ten Hag was tevreden, maar benadrukte dat hij voorin graag nog een extra optie erbij krijgt nu Cristiano Ronaldo vertrokken is. 'We willen spelers halen, maar die voorste vier hebben nog niet veel samengespeeld dit seizoen. Als we ze vaker samen binnen de lijnen krijgen, dan weet ik zeker dat het alleen maar beter wordt, met meer vastigheden en meer goals', klonk het.

Bekijk hieronder de samenvatting:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.