Man Utd imponeert: Rashford bekroont de progressie onder Ten Hag

Manchester United heeft met een overtuigende zege op Nottingham Forest wederom een stap in de goede richting gezet. Marcus Rashford schitterde voor de ploeg van Erik ten Hag, die het publiek op Old Trafford als vanouds entertainde.

Manchester United
3 - 0
Nottingham Forest

In zijn laatste vier optredens op Old Trafford had Rashford telkens gescoord. Nu het contract van Cristiano Ronaldo ontbonden is, zijn in het aanvalsspel nog meer ogen gericht op de 25-jarige aanvaller, in wie Ten Hag het erg ziet zitten. De Engels international onderstreepte tegen Forest dat hij aan het opbloeien is onder de Nederlandse manager.

Rashford was in de negentiende minuut voor Christian Eriksen het mikpunt bij een ingestudeerde corner. De variant pakte perfect uit. De linksbuiten dook precies op het juiste moment op de juiste plek op vanuit de drukte en knalde de bal zonder aarzeling voorbij doelman Wayne Hennessey: 1-0. Die fraaie openingsgoal was voor Rashford al zijn tiende treffer van het seizoen in het shirt van United. Ter vergelijking: vorig seizoen scoorde de sterspeler uit de eigen jeugdopleiding slechts vijf keer in 32 optredens voor The Red Devils.

Rashford was vroeg in de wedstrijd al dicht bij een treffer geweest. Nadat zijn poging geblokt was, had Tyrell Malacia met een schot richting de korte hoek de paal geraakt. Na de 1-0 van Rashford ging United op dezelfde voet verder. Forest werd teruggedrongen en kreeg geen tijd en ruimte aan de bal. De speelwijze viel duidelijk in de smaak bij de United-aanhang, die iedere balverovering toejuichte en de spelers opjutte om druk te blijven zetten.

Uit een knappe counter liep United in de 22ste minuut al uit naar een 2-0 voorsprong. Rashford legde de bal klaar voor Anthony Martial, die met wat geluk via de hand van Hennessey scoorde. De reservedoelman stond onder de lat bij de bezoekers uit Nottingham omdat de van United gehuurde Dean Henderson niet speelgerechtigd was. Forest beleefde in Manchester een avond om snel te vergeten. Even leek de laagvlieger vlak voor rust de spanning terug te brengen, maar een kopgoal van Ryan Yates werd na inmenging van de VAR afgekeurd omdat Willy Boly buitenspel stond bij het van richting veranderen van de poging.

United controleerde de wedstrijd, met Malacia als linksback en Luke Shaw bij afwezigheid van Lisandro Martínez links in het centrum van de defensie. Ten Hag zag zijn team heersen, maar baalde ongetwijfeld na rust ook dat de score niet verder opliep. Hennessey redde bij grote kansen voor Antony en Martial. Die twee kregen vanaf de 65ste minuut rust van Ten Hag en met Donny van de Beek en Alejandro Garnacho als vervangers binnen de lijnen bleef de thuisploeg dreigend.

De kansen die met name via Rashford en Bruno Fernandes gecreëerd werden, waren hoopgevend met het oog op de reeks die komen gaat. Fred zorgde in de 87ste minuut voor het slotakkoord door op aangeven van Casemiro de 3-0 te maken. United moet de zege op Forest op oudejaarsdag een vervolg geven met een overwinning op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. Wordt dan gewonnen, dan gaat het team van Ten Hag met een topvierklassering het nieuwe jaar in.