Telstar eerste slachtoffer van Jong Ajax

Jong Ajax heeft de eerste overwinning van het Jupiler League-seizoen geboekt. Telstar was het eerste slachtoffer van de Amsterdamse beloftes (4-1).

Yaya Sanogo hielp Ajax zaterdag in de Eredivisie bij FC Twente nog over het dode punt. Dankzij de inbreng van de Arsenal-huurling - hij versierde de penalty waaruit de 2-2 viel - hield de Amsterdamse club nog een punt over aan de uitbeurt.

Maar twee dagen later kon de Franse aanvaller zich niet onderscheiden bij Jong Ajax. Kansen kreeg hij tegen Telstar wel, maar toen hij in de rust achterbleef in de kleedkamer stond hij nog op nul goals. Bovendien was Sanogo in zijn rol als aanspeelpunt niet gelukkig.

Zijn vervanger Sam Hendriks (foto) deed het beduidend beter. Met twee doelpunten bracht hij de Amsterdamse zege in veilige haven. Voor rust hadden een eigen doelpunt van Dustin Mijnders en een goal van uitblinker Amin Younes de wedstrijd al in het voordeel van Ajax doen kantelen.

Voor Telstar nam Marko Maletic de eretreffer voor zijn rekening. In extra speeltijd kreeg Jong Ajax-middenvelder Donny van de Beek nog zijn tweede gele kaart van de avond.