Teleurstellende binnenkomer Potter: 'Het mocht niet zo zijn'

Reacties

Voor Graham Potter draaide zijn debuut als hoofdtrainer van Chelsea uit op een deceptie. Desondanks zag de nieuwe manager voldoende aanknopingspunten.

Teleurstellende binnenkomer Potter: 'Het mocht niet zo zijn'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

'De jongens hebben alles gegeven, maar het mocht niet zo zijn', reageerde een teleurgestelde Potter na afloop voor de camera van BT Sport. 'De mentaliteit die de jongens getoond hebben was geweldig, net als de reactie die ze hebben getoond na de trainerswissel. Maar we zijn teleurgesteld dat we geen drie punten hebben gepakt.'

De 47-jarige Potter, die het stokje vorige week overnam van de ontslagen Thomas Tuchel, loofde de Oostenrijkse opponent, die via Noah Okafor een treffer van Raheem Sterling ongedaan maakte. 'Ze zijn moeilijk te bespelen. Ze verdedigen goed in blokken. Daar moeten we ze de credits voor geven.

Ondanks het nieuwe puntenverlies van Chelsea in het miljardenbal, waren de intenties van Potter zichtbaar. In zijn 3-5-2 formatie fungeerden Reece James en de trefzekere Sterling als wingbacks. 'We wilden de zijkanten benutten met Reece en Raheem, omdat Salzburg sterk is in de as. Dat werkte oké, maar niet goed genoeg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is even wachten voor Potter voor hij een nieuwe kans krijgt op zijn eerste overwinning met Chelsea. In de kalenderchaos in Engeland is ook de wedstrijd van zondag tegen Liverpool uitgesteld. De eerstvolgende wedstrijd is na de interlandbreak. Op zaterdag 1 oktober speelt de club uit bij Crystal Palace.

Na de nederlaag van vorige week uit bij Dinamo Zagreb (1-0) en nu het gelijkspel tegen Salzburg, staat Chelsea onderaan in Groep E van de Champions League. De volgende wedstrijd wacht op woensdag 5 oktober als koploper AC Milan op bezoek komt in Londen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
1
1
10-4
+6
13
2
AC Milan
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Red Bull Salzburg
6
1
3
2
5-9
-4
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
1
4
4-11
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.