Valse start voor Potter: Chelsea geeft voorsprong uit handen

Graham Potter is niet goed gestart aan zijn dienstverband als trainer van Chelsea. In eigen huis kwamen de Londenaren woensdagavond niet voorbij Red Bull Salzburg. Daarom heeft Chelsea na twee Champions League-wedstrijden pas één punt verzameld.

© Imago
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Red Bull Salzburg

Met voetbal in hoog tempo maakte Chelsea een levendige indruk in de eerste minuten onder Potter. The Blues slaagden er echter nauwelijks in om het overwicht te vertalen naar serieuze kansen. De beste mogelijkheid van de eerste helft was voor een vrijstaande Mason Mount, die de bal net buiten het strafschopgebied op de slof nam. Zijn inzet draaide langs de verkeerde kant van de paal. Kort na die kans moest Kepa Arrizabalaga zich strekken om een schot van Benjamin Sesko uit de benedenhoek te houden.

Kort na de pauze opende Chelsea toch de score. Een breedtepass van Mount ging voorbij aan Pierre-Emerick Aubameyang, waardoor een schietkans ontstond voor Raheem Sterling. Hij zocht met succes de rechterhoek uit: 1-0. Er leek weinig aan de hand voor Chelsea, maar een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg toch het deksel op de neus. Junior Adamu was niet geïmponeerd door een ondermaatse tackle van Thiago Silva en had de ruimte om Noah Okafor te bedienen en die bepaalde de eindstand van dichtbij op 1-1.