Potter grijpt in, maar negeert Ziyech in eerste opstelling bij Chelsea

Reacties

Hakim Ziyech moet het ook onder de nieuwe trainer Graham Potter stellen met een reserverol. De aanvaller van Chelsea begint woensdagavond op de bank in de thuiswedstrijd tegen Red Bull Salzburg in de Champions League.

Potter grijpt in, maar negeert Ziyech in eerste opstelling bij Chelsea
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Ten opzichte van de eerste groepswedstrijd tegen Dinamo Zagreb (1-0), toen Thomas Tuchel nog de leiding had, zijn er wel meerdere wijzigingen in de opstelling van Chelsea. Thiago Silva, die vorige week rust kreeg, neemt centraal achterin de plek van Kalidou Koulibaly in. Op de linkerflank krijgt Marc Cucurella de voorkeur boven Ben Chilwell. Verder verdwijnt Wesley Fofana uit de basiself.

Chelsea speelde in Zagreb met een driemansachterhoede, aangevuld door twee wingbacks. Het lijkt erop dat Potter opteert voor een defensie van vier man, waardoor op het middenveld ruimte is ontstaan voor Jorginho. De trainer staat erom bekend spelers graag op ongebruikelijke posities op te stellen, dus het zal nog moeten blijken hoe de opstelling er precies uitziet.

De voorste drie spelers zijn onveranderd ten opzichte van de wedstrijd van vorige week: Kai Havertz, Pierre-Emerick Aubameyang en Raheem Sterling moeten voor de doelpunten zorgen tegen Salzburg. Ziyech, die in Zagreb de volledige tweede helft meedeed, begint opnieuw op de bank.

Opstelling Chelsea: Kepa; James, Azpilicueta, Silva, Cucurella; Kovacic, Jorginho, Mount; Havertz, Aubameyang, Sterling

Opstelling Red Bull Salzburg: Kohn; Dedic, Pavlovic, Ulmer, Bernardo; Capaldo, Seiwald, Sucic; Kjaergaard; Fernando, Okafor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.