'Teleurgestelde Hudson-Odoi wil uitkomen voor Ghana'

Reacties

Callum Hudson-Odoi baarde de afgelopen interlandperiode opzien door een oproep voor Engeland Onder-21 af te slaan. Volgens The Daily Mail is er meer aan de hand. De speler van Chelsea is teleurgesteld in de Engelse bond en zou willen overstappen naar Ghana.

'Teleurgestelde Hudson-Odoi wil uitkomen voor Ghana'
© Pro Shots

Hudson-Odoi werd twee jaar geleden nog de jongste debutant ooit in het Engelse nationale elftal, maar de twintigjarige middenvelder is inmiddels voorbij gestreefd door spelers als Bukayo Saka, Jadon Sancho, Phil Foden en Jack Grealish. Hudson-Odoi zou verbolgen zijn over het feit dat hij is 'teruggezet' naar de Onder-21 en zegde af.

Hudson-Odoi heeft drie officiële interlands voor Engeland achter zijn naam staan. Omdat die optredens dateren van vóór zijn 21ste, komt hij alsnog in aanmerking voor een internationale overstap. Hudson-Odoi beschikt ook over de Ghanese nationaliteit en zou volgens The Daily Mail wel brood zien in een transfer naar de Ghanese voetbalbond.

WK in Qatar
Gebeurt dat inderdaad, dan kan Hudson-Odoi op zijn vroegst pas in november 2022 in actie komen voor Ghana. Op dat moment is het precies drie jaar geleden dat hij zijn laatste competitieve interland speelde namens Engeland. Aangezien het WK pas in de winter wordt gehouden, zou Hudson-Odoi namens Ghana kunnen uitkomen op het wereldkampioenschap in Qatar.

Spelersprofiel

C. Hudson-Odoi


Geboortedatum:
7 november 2000
Leeftijd:
23
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Nottingham Forest
Huidige club:
Nottingham Forest Under 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.