Tegenover goed nieuws over Casemiro staat tegenvaller voor Ten Hag

Reacties

Erik ten Hag kan zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen Southampton al een beroep doen op Casemiro. De Manchester United-manager heeft tijdens zijn persconferentie bevestigd dat de Braziliaanse aanwinst speelklaar is. Anthony Martial kan niet spelen.

Tegenover goed nieuws over Casemiro staat tegenvaller voor Ten Hag
Southampton
Southampton
0 - 1
Manchester United
Manchester United

Ten Hag maakte maandag voor de topper tegen Liverpool de gewaagde keuze om Cristiano Ronaldo buiten de basiself te houden. Hij koos met succes voor een voorhoede met Anthony Elanga, Marcus Rashford en Jadon Sancho. Een dynamische aanval, waarin normaal gesproken ook plek zou zijn geweest voor Martial. Laatstgenoemde was echter nog maar net hersteld van een hamstringblessure en viel bij de start van de tweede helft in. Martial gaf de assist bij de 2-0 van Rashford. De blessuregevoelige Fransman kan tegen Southampton geen rol spelen. Hij is opnieuw geblesseerd geraakt. Nu gaat het om een achillespeesblessure. Ten Hag kon nog niet vertellen wanneer de 26-jarige aanvaller weer inzetbaar is.

Ten Hag gaf vrijdagmiddag wel meer duidelijkheid over de inzetbaarheid van Casemiro. De van Real Madrid overgekomen controleur heeft de laatste trainingen op weg naar Southampton-uit meegemaakt en is klaar voor zijn debuut. Het duel in het St. Mary's Stadium is voor United de eerste uitwedstrijd sinds de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Brentford. Ten Hag hoopt dat zijn elftal een stuk wijzer is geworden van die nederlaag.

'Hebben we de les van Brentford geleerd? Dit zal een vergelijkbare test zijn, deze wedstrijd is niet te vergelijken met het duel met Liverpool', aldus Ten Hag, die verwacht dat zijn spelers wel evenveel energie leveren als maandagavond tegen de aartsrivaal. 'Dat is een vereiste. Nu hebben we gezien wat dat kan opleveren. We moeten weer evenveel loopacties hebben, met én zonder bal. We hebben beweging en sprints nodig als we de wedstrijd willen dicteren. De zege op Liverpool moet ons vertrouwen geven. Ik heb voor die wedstrijd gezegd dat Liverpool in mijn ogen het beste team ter wereld is. Dat was zeker vorig seizoen zo.'

Transfers
United wordt in de slotfase van de transferperiode nog volop gelinkt aan aanvallers, onder wie Cody Gakpo en Antony. Ten Hag wilde tegenover het Engelse journaille niets kwijt over mogelijke versterkingen. 'We hebben spelers nodig, maar het moeten wel de juiste spelers zijn. We zijn blij met wat we tot nu toe gedaan hebben op de transfermarkt. De lat ligt hoog', sprak hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.