Tattoo- én assistkoning van Berlijn drukt zijn stempel op Union

Reacties

1. FC Union Berlin is ook in het tweede seizoen op het hoogste niveau een van de verrassingen van de Bundesliga. De club wordt daarin bij de hand genomen door een 33-jarige Oostenrijker, die zich al anderhalf seizoen ontpopt als ware assistkoning: Christopher Trimmel.

Tattoo- én assistkoning van Berlijn drukt zijn stempel op Union
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
2 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Vorig weekend hield Union Berlin landskampioen Bayern München knap op een gelijkspel. Dat was voor een groot deel op het conto te schrijven van Trimmel, die al na vier minuten een hoekschop perfect op het hoofd legde van Grisha Prömel. Afgelopen dinsdag tegen VfB Stuttgart (2-2) pakte de ploeg uit Berlijn wederom een punt en opnieuw was Trimmel belangrijk. De rechtervleugelverdediger had daar net als tegen Bayern precies vier minuten voor nodig. Dit keer was hij via een vrije trap aangever bij een van de twee doelpunten.

Het was alweer de twaalfde assist uit een standaardsituatie in slechts twee seizoenen voor de Oostenrijks international. Sinds het seizoen 2019/20 gaat Trimmel, gekeken naar de vijf grote Europese competities, fier aan kop in dat klassement. Ter vergelijking: Trent Alexander-Arnold van Liverpool bereidde zeven doelpunten voor uit hoekschoppen en vrije trappen, vijf minder dan de voor het grote publiek relatief onbekende Trimmel.

Uithangbord in Berlijn
Onbekend maakt onbemind en aangezien deze bijzondere statistiek één van de pijlers is onder het succes van Union Berlin, is het tijd om Trimmel wat beter te leren kennen. De Oostenrijker is letterlijk een uithangbord van de opmars van de ploeg uit Berlijn. In 2014 kwam hij over van Rapid Wien en sindsdien is hij steevast basisspeler van Union, dat in het seizoen 2018/19 vriend en vijand verbaasde door te promoveren naar de Bundesliga.

Afgelopen zomer sierde het karakteristieke hoofd van Trimmel talloze billboards in Berlijn, om de nieuwe sponsor wat extra aandacht te geven. Dat was ten tijde van de afsluiting van een memorabel seizoen voor Union, waarin de promovendus lijfsbehoud veiligstelde. Dat kwam Trimmel in al zijn euforie overigens nog bijna duur te staan. Na de cruciale winst op SC Paderborn vierde hij samen met Sheraldo Becker en wat supporters een bescheiden feestje, waar de coronaregels met voeten werden getreden. Die beelden belandden vervolgens op social media, wat hen op een stevige reprimande van de Duitse voetbalbond kwam te staan.

Kunstenaar buiten de lijnen
Niet slim, gaf Trimmel onmiddellijk toe, maar hij vond het dan ook ongelooflijk jammer dat de prestatie niet bejubeld kon worden door de hondstrouwe fans van Die Eisernen. Toch kwam de coronastop van vorig seizoen hem niet helemaal slecht uit, vertelde hij aan Kicker. Tijdens de onderbreking had hij eindelijk eens wat meer tijd om wat meer tijd te spenderen aan een andere hobby. Trimmel is namelijk niet alleen een begenadigde rechtsback; in zijn vrije tijd is hij werkzaam als tattoo-artist. Onlangs signeerde hij de befaamde Union-leus ('Nicht ohne liebe. Eisern Union!') nog op het lichaam van een supporter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook dit seizoen overtreft Union de stoutste verwachtingen en is het, met achttien punten uit twaalf duels, zelfs de nummer zes van de Bundesliga. Als het deze vorm weet vast te houden hoeven Trimmel en consorten zich niet druk te maken om lijfsbehoud, want dan lonkt mogelijk zelfs Europees voetbal. Vrijdag jaagt de tattoo- en assistkoning van Berlijn met Union op een nieuwe stunt, want dan komt Borussia Dortmund op bezoek. Let dan vooral eens op Trimmel, te herkennen aan zijn getatoeëerde torso, maar bovenal magistrale trap.

Het programma in speelronde 13 van de Bundesliga:


Vr 18 dec. 2020

Za 19 dec. 2020

Zo 20 dec. 2020

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
7
Union Berlin
34
12
14
8
50-43
+7
50
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer C. Trimmel
Meer over C. Trimmel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.