De Berlijnse held die zelfs Alexander-Arnold in de schaduw zet

Reacties

Het Union Berlin-feestje om de handhaving te vieren laat nog op zich wachten. Aanvoerder Christopher Trimmel (33) weet als pijler onder het Berlijnse succes hoe het zal gaan. 

De Berlijnse held die zelfs Alexander-Arnold in de schaduw zet
© Pro Shots
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
4 - 0
Union Berlin
Union Berlin

'De pass moet beter, de voorzet moet goed zijn. Daarvoor wil ik me inzetten.' Trimmel gaf in de voorbereiding op het seizoen aan waar hij aan wilde werken bij zijn debuut op het hoogste niveau in Duitsland. De Oostenrijker, die in 2014 in Berlijn neerstreek, hield woord. Zijn voorzetten kwamen vaak heel goed aan.

Erg goed zelfs, met indrukwekkende cijfers als resultaat. Van zijn elf assists waren er acht uit spelhervattingen. Met die score laat hij in de vijf topcompetities in Europa iedereen achter zich. Ook Liverpool-specialist Trent Alexander-Arnold is (nog) niet tot dat aantal gekomen.

Met name corners zijn de specialiteit van Trimmel. Soms mocht hij in één duel twee assists bijschrijven dankzij zijn hoekschoppen, zoals op 9 november bij FSV Mainz 05. Twee keer profiteerde Sebastian Andersson van het voorwerk van Trimmel vanaf de cornervlag, waardoor Union de eerste zege op vreemde bodem in de Bundesliga kon vieren.

Ook afgelopen dinsdag was het weer raak voor Trimmel. De bal eindigde na zijn vrije trap via het hoofd van Paderborn-spits Ben Zolinski in het vijandelijke doel. Het was een eigen doelpunt met gevolgen. Paderborn kan door de nederlaag degradatie niet meer ontlopen, terwijl Union Berlin zich door het succes verzekerde van nog een jaar in de Bundesliga.

Trimmel staat symbool voor het succesvolle debuutseizoen van Die Eisernen. Union dankte van de 38 gemaakte goals er achttien aan een spelhervatting, het wapen dat in handen van de Oostenrijker dodelijk is geweest en zo de Berlijnse club nog zeker een jaar in de Bundesliga houdt.

'We wisten dat we degradatiekandidaat nummer één waren. Maar we hebben het het hele seizoen super gedaan en in veel wedstrijden verrast. Ik ben zeer trots op de hele ploeg', zei Trimmel, die daarmee zijn eigen aandeel in de handhaving in de schaduw zette van het collectief.

De aanvoerder mag zichzelf op de borst kloppen vanwege zijn assists. Door de pandemie is een Berlijns feestje nog uit den boze. 'We gaan de festiviteiten nog inhalen', zei de aanvoerder na de 1-0 zege op Paderborn. 'Hoe je handhaving viert in deze coronatijd? Op afstand en een paar bier.' Maar ze zullen smaken, met dank aan de man die zelfs Alexander-Arnold het nakijken geeft en zaterdag op bezoek bij 1899 Hoffenheim zijn cijfers nog verder kan verbeteren.

De wedstrijden in de 33ste speelronde van de Bundesliga:


Za 20 jun. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.